Grazen

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Schapen, ik vind ze zo leuk. Ze kijken zo dommig uit hun ogen en kunnen zo lekker op hun gemak grazen en de wereld om zich heen vergeten. Niemand verwacht wat van ze, ze zijn er gewoon. Terwijl ze toch heel nuttig zijn, voor de wol, melk, kaas en voor snoei werkzaamheden.

Heerlijk toch als er niks van je verwacht wordt, maar dat je je wel nuttig kan maken? We zijn constant bezig wat anderen van ons denken. Alles draait om ons ego. We zijn gewend om ons altijd aan anderen aan te passen. We vinden ook dat anderen zich aan ons moeten aanpassen. Vreemd eigenlijk, hè? Natuurlijk, we leven in een kudde, maar waarom kunnen we niet ons eigen stukje gras kaal grazen, zonder je mede schaap lastig te vallen?

Best wel lastig voor een leidinggevend persoon. Ik ben telkens bezig om medewerkers zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Dat betekent wel dat ik me soms op het stukje gras van een ander schaap moet begeven. Of is het dan ook mijn stukje gras? Dilemma.

Laat ik maar voor zo’n goed mogelijke balans gaan. Hier en daar een hap grazen en verder mijn eigen stukje onder handen nemen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply