Nachos

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

IMG_0349_Fotor_Collage

Mijn vriendje laat zich ervoor hangen en we eten het zelfs heel soms als avondeten. Waarom niet, moet kunnen als je de hele week gewerkt hebt. Ook gaan we samen met vrienden in Amsterdam speciaal naar Cafe Kuijper om nachos te eten met een lekker biertje. Maar wat ze bij Kuijper kunnen, kunnen wij ook!

Het recept:

250 Rundergehakt
0,5 zakje Taco seasonmix
1 zak Tortilla chips (naturel)
4 tomaten
4 bosuitjes
150 g geraspte kaas (cheddar is lekker, maar belegen kaas kan ook prima)
125 ml zure room
2 avocado’s
1 zakje guacamole mix

Snij de groenten fijn en doe deze in een grote kom. Bak het rundergehakt rul en voeg een scheutje water en de taco kruiden toe. Blijf roeren totdat het water verdampt is. Meng de groenten met de tortilla chips in een grote kom. Schep het gehakt erover. Kaas erover en dan de schaal onder de grill. Iets minder dan 10 minuten (totdat de kaas gesmolten is), blijf erbij, want het verbrand snel!

In de tussentijd schil je de avocado’s en ontpit je deze. Snij de avocado’s in kleine stukjes en prak ze met een vork. Roer de kruidenmix erdoor.

Als de nachos uit de oven komen dien je ze op met een schep guacamole en een schep zure room. Lekker met een speciaal biertje.

Proost!

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply