Noten-vijgen bollen

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Mmm, lekker. Nadat ik noten-vijgenbrood geproefd heb in Maastricht, heb ik een recept gezocht om dit na te maken. Het werden noten-vijgen bollen. Ze smaken anders, eerlijk is eerlijk, maar toch verrukkelijk.

Het recept is geïnspireerd op meerdere recepten van verschillende blogs en heb er mijn eigen draai aan gegeven.

500 gram         Volkoren tarwemeel
30 gram           Bakboter
120 ml             Karnemelk
180 ml             Water
7 gram             Gistpoeder
1 el                  Honing
1 tl                   Kaneelpoeder
9 gram             Zout
1                      Ei
200 gram         Vijgen
100 gram         Ongezouten notenmix

Ik heb voor dit recept een broodbakmachine gebruikt op de deeg-stand.
Alle producten met uitzondering van zout, vijgen en noten in de broodbakmachine laten kneden. Nadat zich een bal gevormd heeft, het zout toevoegen. Noten en vijgen in kleinere stukjes snijden en in kleine hoeveelheden toevoegen aan het deeg.

Nadat het programma beëindigd is, kleine bolletjes rollen (evt wat meel gebruiken tegen het plakken) en de bollen op de bakplaat leggen, voorzien van bakpapier. Onder een natte theedoek nog een uurtje laten rijzen. Bollen op 180 graden, 25 minuten in de oven. Laten afkoelen op een rekje en smullen maar.

Eet smakelijk!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply