Pruimenvlaai

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

IMG_2350Wat doe je als je vriendje teveel fruit gekocht heeft? Juist sap maken of een lekkere vlaai bakken! Voor de eerste keer een verse Limburgse pruimenvlaai gebakken.

Het recept:

Deeg

  • 100 ml melk
  • 7g gedroogde gist
  • 200g bloem
  • 30g boter
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eidooier
  • 2 el suiker

Los de gist op in de lauwwarme melk. Meng alle ingrediënten tot een mooi deeg. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Nadat het deeg gerezen is, kneed het nog even goed door. Rol het met behulp van een deegroller tot een ronde plak en bekleed de bodem van je (goed ingevette) vlaai vorm (gebruik eventueel een springvorm, maar maak dan maar een laag opstaand randje).

Vulling

  • 1 kg pruimen (er blijven een paar over om te snoepen)
  • 1 el suiker

Ontpit de pruimen en deel ze in vieren. Leg deze dakpansgewijs op de bodem. Strooi er een beetje suiker over en dan hup, de oven in. 25 minuten op 190 graden. Daarna even oppassen met de vingers. Even je geduld bewaren tot hij afgekoeld is, en dan aanvallen!

Smakelijk,

Mirte

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply