Trouwen

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email -- Filament.io 2 Flares ×

TrouwenTrouwen, elk jong meisje droomt ervan. Een groot feest, prins op het witte paard en een prachtige jurk. Kijk, voor de laatste drie ben ik wel in, maar trouwen? Waarom? Als kroon op je relatie of dat het gemakkelijk is als je kinderen krijgt? Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan ;). Nee, trouwen is niet voor mij weggelegd. (Wie wil er een psycholoog op loslaten?)

Niet dat ik er iets op tegen heb. Wie wil trouwen mag gerust trouwen, maar ik zie het mezelf niet doen. Als jong meisje heb ik er al nooit van gedroomd, wel van kinderen krijgen voor mijn 25e. Truc mislukt ;). Maar niet van trouwen. Ik weet niet hoe dat komt en ik heb er geen last van. Ook is het niet besmettelijk. Probleem opgelost, zou je zeggen. Nou nee, want er zijn niet veel mensen die dat begrijpen. Geeft niet, maar het levert wel discussies op.

Wat trouwens wel leuk is aan trouwen; taart, mooie foto’s, prachtige bruidssuite, alles draait die dag om jou en je prins, bubbelbad, mooie make-up en prachtig kapsel, de jurk ja, heel veel geluksmomentjes, cadeautjes, applausjes, bloemetjes en trotse ouders.

Zie je, ik kan me er best iets bij voorstellen. Maar ik? Nee niet ik.

Namasté, Mirte

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email -- Filament.io 2 Flares ×

7 Comments on Trouwen

 1. Sas
  28 april, 2014 at 08:22 (5 jaar ago)

  Ieder zijn ding. Ik ben dit jaar al 2 jaar getrouwd en vind het echt heerlijk ook de voorbereidingen en alles :) Hoewel ik er niet als kind zijnde van droomde…

  Beantwoorden
 2. Laura
  27 april, 2014 at 23:51 (5 jaar ago)

  Als psycholoog (in opleiding, al moet je na een bachelor nog 100 jaar studeren) zijnde moet ik hier toch een opmerking hebben, maar nee, volgens mij is er niks mis met je :P Ik heb zelf precies hetzelfde, en ik wil ook nog eens geen kinderen, haha ;) Naar mijn idee is het een duur iets om mee te showen. Maar goed.

  Beantwoorden
  • Mirte
   28 april, 2014 at 08:14 (5 jaar ago)

   poef gelukkig maar. Het kan dus nog erger, geen kinderen ;). Nee hoor meid, ik snap het helemaal.x

   Beantwoorden
 3. Denise
  27 april, 2014 at 22:34 (5 jaar ago)

  Lieve mirthe, je was duidelijk geweest, maar ik heb toch weer erom kunnen lac
  hen :))

  Beantwoorden
  • Mirte
   28 april, 2014 at 08:13 (5 jaar ago)

   Haha, we hebben er zeker om kunnen lachen! Het was een top avond :) xxx

   Beantwoorden
 4. Petra
  27 april, 2014 at 19:26 (5 jaar ago)

  Ieder zo zijn ding toch. Als het niets voor je is vooral niet doen. Grappig jouw artikel over trouwen. ik heb in de planning om deze week een artikel te plaatsen waarom ik juist wel wilde trouwen. Ik kriig nl best wel vaak de vraag wat nu de toegevoegde waarde is. Dus als je nieuwsgierig bent, houd het in de gaten.

  Beantwoorden

Leave a Reply