Volle maan

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vandaag om 13.33 uur was het zover, de supermaan. De maan staat vandaag het dichtst bij de aarde en lijkt groter dan normaal. Dit gebeurt één maal per jaar. Rondom volle maan bestaan veel verhalen. Er zouden meer kinderen geboren worden. Er zouden meer ongelukken, inbraken en zelfmoorden plaatsvinden en mensen kunnen krankzinnig worden.

De maan is verantwoordelijk voor eb en vloed. Omdat een mens grotendeels uit water bestaat, zou de maancyclus ook een effect op de mens moeten hebben. Tijdens volle maan wordt grote belasting afgeraden en er kan slapeloosheid en gespannenheid optreden.Tijdens de zomeryoga les vanmorgen, werd ervoor gekozen om het vanwege de maan rustig aan te doen. Oefeningen gaan moeilijker en na een kort nachtje (dat overigens niet door de maan kwam) was dit van harte welkom.

Mijn lichaam is stijf en ik ben een beetje misselijk en duizelig. Datt overigens de rest van de dag niet echt weggetrokken is. De positieve kant van de volle maan is dat de mens optimale energie heeft. Dit kan zich uiten in opwinding, blijheid en levensvreugde. Komt dat even goed van pas. Ik wurm me in een houding en geniet van de de gedachten die in me opkomen. Ik besef dat ik het goed heb, dat ik lief voor mijn vriendje moet zijn en dat de afnemende maan eraan komt, waarin ik zaken kan afsluiten en er een rustperiode aanbreekt, een evaluatie periode. Mijn gedachten dwalen af en ik neem me voor dat ik geniet van wat ik heb, want het kan ineens slechter met je gaan. Dan heb je de mooie momenten toch maar gehad.

Liefs en de stralende groetjes aan de maan,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply