Chanten


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Je wordt er zo rustig van. Volgens de geleerden heeft het uitspreken of het zingen van een Mantra een bevrijdend effect op de geest. Het brengt je in een andere staat van bewustzijn. Mmm, ik kan me er wel in vinden. Op mij heeft het een kalmerend effect, hoewel ik het totaal niet in het openbaar zou doen. Het is toch het prevelen van een gebed, word je misschien nog wel opgepakt als terrorist…

Een mantra wat het goed doet voor mij is;

LOKAH SAMASTAH SUKHINO BHAVANTU

Het betekent zoiets als ‘Moge iedereen overal vreugdevol en vrij zijn. En mogen al mijn gedachten, woorden en handelingen bijdragen aan het geluk en de vrijheid van een ieder.’ Toch mooi, dat zoiets effect heeft op je eigen gemoedstoestand, terwijl je een ander het beste gunt. Egoïstisch kun je het niet noemen ;).

Nog een mantra die me erg inspireert, is de Gayatri Mantra;

OM BHUR BHUVA SVAHA

TAT SAVITUR VARENYAM

BHARGO DEVASYA DHIMAHI

DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT

Deze mantra betekent: “Oh Moeder, die bestaat in alle tijden (heden, verleden en toekomst),
in alle drie werelden, ik smeek u mijn verstand te verlichten en mijn onwetendheid te verdrijven,
zoals het schitterende zonlicht de duisternis verdrijft. Ik smeek U mijn verstand rustig en helder te maken.De drie werelden, Bhuh, Bhuvah, Svah, zijn de aarde, de atmosfeer en de hemel. Het is een mantra dat vraagt om vrede en wijsheid voor iedereen. De hele spirituele wijsheden rond deze mantra, gaan mij de pet te boven. Wat me we een krachtig gevoel geeft, is dat wanneer ik dit zing, nog heel veel mensen over de hele wereld dit tegelijkertijd met me meezingen. Mooi toch, dat mensen zich op deze manier verbonden voelen.

Wie chant met met mee?

Liefs,

Mirte

De Gayatri Mantra in een hele mooie versie van Deva Premalhttps://www.youtube.com/watch?v=d63COahIpVM

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *