Tijger


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Verwarring is een signaal dat je op het punt staat iets nieuws te leren… (Anné Linden)

Iedereen kent het wel, situaties waar je van leert en situaties waar je het belang niet van inziet. Soms is het wel eens goed om stil te staan bij het belang van een situatie. Mijn oma zei altijd; “alles heeft een reden”. Dit was wel een generatie die niet snel reflecteerde en de situatie toewees aan god, “die het graag zo gewild had”. Op zich niet erg, maar dat is niet meer van deze tijd. We worden nu overal beoordeeld, je functioneren wordt besproken, misschien wordt je wel gecoacht en er wordt een spiegel voorgehouden. Het is alleen de kunst om hier ook iets mee te doen. Ik ben er van overtuigd als we niet naar onszelf luisteren en het belang van situaties niet inzien, dat deze lessen telkens weer terug komen. Niet zolang totdat je ze begrijpt.

Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren, doe ik dit niet ken ik daar de gevolgen van. Je zult echter eerst de gevolgen ondervonden moeten hebben, voordat je ze herkent. Soms raas ik nog door en staat de inwendige tijger weer op de stoep. Gelukkig hoef ik hem maar een valse blik toe te werpen en hij verdwijnt met de staart tussen de benen. Als ik moe ben of over mijn grenzen ben gegaan, durft hij wel de uitdaging met me aan. Dan kost het me moeite om hem te temmen.

Maar dat hij maar komt, ik kan hem aan.

Liefs, Mirte

Met dank aan Geert Verschaeve, die mij de handvaten heeft gegeven, om zo te worden zoals ik nu ben.

Bron foto: http://www.scientias.nl 0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *