DIY Masker


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_2234Zelf een masker maken, is niet alleen leuk, ook nog eens lekker voor je huidje. Spreek af met je vriendin, zusje of buurvrouw en ga aan de slag.

Wat heb je nodig:

Een kommetje of schaaltje
Een eetlepel
En klein lepeltje of minigarde

Cacao
Citroensap
Yoghurt
Honing

IMG_2185

Meng een eetlepel honing met een eetlepel yoghurt. Voeg hier een paar druppels citroensap aan toe. Meng dit met een eetlepel cacao. Goed roeren en smeren maar. Doe dit wel even boven de wastafel om vlekken te voorkomen.

IMG_2190

Ik heb een extreem gevoelige huid. Voordat ik het masker smeerde, zag mijn huid er vrij onrustig uit. Bultjes en puistjes waren volop aanwezig. De cacao in het masker zou hier goed tegen moeten werken. In cacao zitten veel antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat wondjes en ontstekingen sneller zullen genezen. Tevens werkt cacao tegen huisveroudering. Honing bevat stoffen die voedend, verzorgend en antibacterieel werken. Prima dus voor een droge huid of een huid met puistjes. Het citroensap werkt ook ontstekingsremmend en is bloedzuiverend (als zal dit wel tegenvallen bij uitwendig gebruik). Yoghurt werkt verkoelend en tegen mee-eters. Het zorgt er ook voor dat de huid niet uitdroogt. Klinkt goed toch?

Tijd voor de test;IMG_2251

Oeps! Dit masker is iets te agressief voor mijn huid. Ik denk dat het aan de citroensap ligt, want die heb ik er normaal niet in. Mijn huid is rood, maar voelt babyzacht! De ontstekingen zijn een stuk minder. Dus het masker doet wat het belooft. Jammer van de roodheid, maar een laagje make-up erover en het is niet meer zichtbaar. Kortom volgende keer zonder citroen en het is een heerlijk masker!

Liefs,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *