Love yourself


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

66726__love-key_p
(http://nl.forwallpaper.com/wallpaper/love-key-66726.html)

Wat vind ik eigenlijk mooi aan mezelf? Deze vraag kunnen we aan onszelf stellen, zowel over ons innerlijk als over ons uiterlijk. Nu we toch open kaart spelen kan ik het net zo goed vertellen.

Innerlijk
Ik kan me inleven in een ander. Ik voel stemmingen van anderen aan en kan hierop inspelen. Als ik zelf veel aan mijn hoofd heb, kan ik me hiervoor afsluiten. Maar als ik in balans ben, kan ik gebruik maken van deze kwaliteit. Dit helpt me in mijn werk als leidinggevende, maar ook in de privé-sfeer. Ooit verdedigde ik de stelling in een POP gesprek dat een leidinggevende empathisch moet zijn. Mijn leraar was het hier totaal niet mee eens. Dat kan natuurlijk, maar met empathie en hard werken heb ik wel respect bereikt bij de medewerkers. Daar draait het toch om, wederzijds respect?

Uiterlijk
Wat vind ik mooi aan mijn uiterlijk? Pff, ik kan natuurlijk wel meteen benoemen wat ik niet mooi vind. Maar dat is niet de vraag. Ik vind mijn handen en nagels mooi. Ik heb een leuk neusje, ik ben trots op de kleur van mijn ogen en ik heb mooi haar. Tja, dat is het wel. Over het algemeen ben ik dik tevreden met mezelf. Het totaalplaatje is goed. Maar het is toch moeilijk om echt mooie punten van jezelf te benoemen.

Het is wel een beetje onze cultuur. “Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg”. Het heeft niks met ego te maken om eens bij deze vraag stil te staan. Je moet tenslotte van jezelf houden, want met jezelf zul je het toch je hele leven moeten doen.

De grootste uitdaging is om jezelf te zijn in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn. (bron: voorpositiviteit.nl)

Liefs,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *