0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×
Appelvlaai, appel toeslag vlaai, appelvlaai met deksel recept.
Limburgse vlaai stap voor stap.
De ingrediënten voor het deeg:
- 400g Bloem
- 200ml Melk
- 4el Suiker
- 2 mespuntjes zout
- 2 eidooiers
- 60g Boter
- 2 zakjes Gist
Meng de ingrediënten voor het deeg. Laat het zout niet direct in aanraking komen met de gist, anders breekt de gist en zal je deeg niet voldoende rijzen. Kneed tot een soepel deeg en zet deze op kamertemperatuur gedurende 30 minuten apart, zodat het kan rijzen.
- 5 Appels
- 2el Suiker
- 2tl Kaneel
- handje rozijnen (evt)
Schil de appels en snij ze in stukjes. Voeg de suiker en de kaneel aan toe. Mocht je het lekker vinden kun je een handjevol rozijnen wellen en toevoegen aan je vulling.
Verdeel je deeg in 2 porties. Kneed je deeg nog een keer goed door een rol met behulp van je deegroller het deeg tot een ronde plak. Nadat je de vlaaivorm (24cm) ingevet hebt, vul je de vlaaivorm met het deeg. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en voeg de vulling toe.
Rol van het tweede deel deeg ook een ronde plak en bekleed de vlaai hiermee. Maak in het midden een gat, zodat er lucht uit de vlaai kan ontsnappen. Bestrijk de deksel met eigeel en bestrooi met een laagje suiker. Je houdt een beetje deeg over, vries dit in en je kunt het weer hergebruiken.
Dan 35 minuten op 180 graden in de oven. Draai na 20 minuten de vlaai, als een kant donkerder is. Als je vlaai loslaat van de vorm is deze gaar. Even laten afkoelen en smullen maar!
Smakelijk en voor vrienden, als jullie hem maken wil ik proeven ;),
Liefs,
Mirte
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×