De flamingo


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_2875_2_Fotor_Collage

De challenge om alle negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten (zie blog) is me reuze mee gevallen. Ik heb eigenlijk helemaal niet zo veel negatieve gedachten, of ik signaleer ze niet dat kan natuurlijk ook (of is dat weer negatief?). Als ik me niet erger, heb ik in principe ook geen negatieve gedachten. Dat is al heel wat, toch?

De eerste negatieve gedachte kwam op tijdens de yoga. Ik kon niet op mijn “eigen” plekje staan. Nu ben ik licht gevoelig voor veranderingen (wie houdt daar wel van?), dus erg happy was ik er niet mee. Ik hield mezelf voor dat het niet om de plek draaide en dat je drishti 9/10 keer toch je eigen lijf is.  Een nieuwe plek zou je hooguit een nieuwe visie kunnen geven. En guess what? Het ging goed! Een heerlijke les.

De yogajuf attendeerde me er wel op dat ik met 2 benen tegelijk in de hoofdstand moest komen. Nou nou, ik was al blij dat ik netjes recht bleef staan! Maar ze heeft gelijk, ik heb nog nooit een monnik als een flamingo de kopstand zien doen. Het ziet er vast beter uit als ik daar maar eens op ga oefenenen.

Verder betrapte ik mezelf erop dat ik hoopte dat het goed weer zou worden in de vakantie. En toen brak er een heel debat in mijn hoofd los, want is hopen een negatieve gedachte? Je mag best iets hopen toch? Maar ik zou het ook positief kunnen bekijken en de regen kunnen accepteren, want slecht weer hoeft niet te betekenen dat het geen fijne vakantie wordt. Oei dilemma…

Verder waren er wat kleine irritaties die niet de moeite waard zijn om te benoemen. Je kent het wel, je ergert je aan van alles en nog wat en eigenlijk zijn die zaken totaal niet belangrijk. Ze vreten energie die je beter aan leuke dingen kunt besteden.

Kortom mijn challenge vind ik geslaagd. Ik heb alle negatieve gedachten omgezet in positieve. Het heeft me energie bespaard en me laten inzien dat ik eigenlijk al vrij positief ben. Positief zijn maakt het leven toch een stuk leuker.

Liefs,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *