Boekenwurm


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

sj-watson-voor-ik-ga-slapen

Afgelopen weken heb ik weer een aantal boeken verslonden. Zeker nu ik vakantie heb, zet ik zoveel mogelijk mijn laptop aan de kant en duik ik in een boek. Heerlijk, opgerold op de bank.

Een van de boeken was ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlught. Dit boek gaat over Lois, zij is een jonge rechercheur van afdeling moordzaken. Op een mistige avond wordt het lichaam van David gevonden. Hij was een basisschool leraar die een foldertje in zijn achterzak had van de kunstexpositie van Maaike Scholten. Alle onderzoeken lijden naar een dood spoor, want wie is Tamara toch?

Ik had vrij snel in de gaten hoe het verhaal in elkaar stak, maar toch kon het boek me boeien tot op het einde. Halverwege wordt de moordenaar al ontmaskerd, maar haar dan te pakken krijgen blijkt nog een hele klus. Ik vond het boek goed, maar niet mega spannend. Een vervolg op het verhaal van Lois zou me leuk lijken, want het privé verhaal van de rechercheur is volgens mij al een verhaal op zich.

vlugt-aan-niemand-vertellen

Nog een boek dat ik gelezen heb, is ‘Voor ik ga slapen’ van SJ Watson. Dit boek gaat over Christine die door een ongeluk geen herinneringen kan aanmaken. Elke ochtend als ze wakker wordt zijn al haar herinneringen van de dag ervoor gewist. Haar man Ben moet haar elke ochtend vertellen wie ze is. Doordat een arts haar adviseert een dagboek bij te houden, ontdekt ze dat haar man Ben haar niet alles vertelt.

Dit boek liet me erg denken aan de film ‘fifty first dates’, althans de aandoening. Het verhaal is vergeleken met de film geen romantische comedy. Toch stoorde ik me er een beetje aan. In de trant van; Ja, ik weet nu wel hoe je wakker wordt. Het einde had ik absoluut niet verwacht, maar het was wel een beetje eind goed, al goed. Het was leuk, maar niet om nog eens te lezen.

Om jullie niet met alle boeken lastig te vallen ga ik maar eens stoppen. Willen jullie er meer? Geef maar een gil.

Liefs, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *