Reiki


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Noorwegen dag 1 (87)

Afgelopen week heb ik jullie al verteld dat ik blij word van de zon. Het laat me aan mijn vader denken. Ook vertelde ik dat ik mijn Reiki I heb mogen ontvangen. Ik geloof erin dat alles een reden heeft. Laat nu net Reiki de kracht van de zon betekenen. Is dat niet speciaal? Ik wist dat niet.

Reiki is van oorsprong Japans, Rei betekent Zon en Ki betekent kracht. Ki is ook wel bekend als prana bij mijn yoga vrienden. Het was sowieso opvallend dat ik heel veel termen in de Reiki herkende uit de yoga, zoals de bandhas, chakras, nadhis en kundalini. Het lijkt wel of ik een bepaald pad bewandel, zonder dat ik er eigenlijk bij stilsta.

Maar goed, mijn inwijding was heel speciaal. Vooral omdat ik hem van iemand kreeg die ik graag mag en waar ik me veilig bij voel. Desondanks vond ik het toch wel een beetje spannend hoor! Ze legde duidelijk uit wat ze ging doen. Toen ze mijn kruinchakra opende moest ik wel even lachen, verder voelde ik weinig, ik was vooral verbaasd. Na de inwijding heb ik naar mijn handen gestaard en gevraagd of ze het nu echt deden? Enne, ze doen het. Vreemd, zeer vreemd. Ik kan het niet verklaren, maar ze worden gloeiend heet als ik ze ergens op leg met de intentie om te behandelen. Ik moet nog heel veel oefenen om sterker te worden, maar dat is eigenlijk ook wel fijn. Het geeft me zelfvertrouwen als iemand zegt dat hij/zij “iets” voelt. Blijkbaar werkt het?!

Ik ben nog veel aan het lezen en ga jullie ook niet lastig vallen met allemaal theoretische stof, maar de leefregels ben ik ook al eerder tegengekomen in het programma van Geert. Toeval?

Juist vandaag…
Wordt niet boos
Maak je geen zorgen
Wees dankbaar
Werk hard ( aan jezelf)
Wees vriendelijk voor alles dat leefthttp://www.reiki-opleidingen.nl/reiki-leefregels

Namasté,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *