Tiramisu


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

foto 1-1

Tiramisu op echte Italiaanse wijze, dus zonder slagroom. Succes gegarandeerd, dit recept is nog nooit geëindigd in Tiramisoep. Het wordt hier door alle mee-eters gewaardeerd, dus bij deze deel ik mijn recept.

Ingrediënten

  • Cacao
  • Lange vingers
  • 1 kopje hele sterke koffie
  • 1 scheutje Amaretto
  • 3 verse (!) eieren
  • 3 eetlepels basterdsuiker (wit)
  • 250g Mascarpone

Bereiding

Spits de eieren en klop het eiwit stijf. Zo stijf dat je de kom op de kop kunt houden en het eiwit er gewoon in blijft. Het geheim van stevige Tiramisu!

foto 2-1Klop de eidooiers en de basterdsuiker schuimig met de mixer. Voeg hier vervolgens de Mascarpone aan toe en klop nog even goed door.

foto 3-1Je hebt nu het eiwit en het eigeel-mengsel. Schep met behulp van een spatel het eiwit door het eigeel-mengels. Niet te wild, dan sla je de lucht eruit.

foto 4-1

Zet een kopje sterke koffie (2 keer zo sterk als dat je hem normaal zou drinken). Voeg hier een scheut Amaretto aan toe. Begin in een schaal of glas (als je kleine 1 persoon tiramisu-tjes wil maken) met een laagje Mascarpone mengsel. Dip de lange vingers in het Amaretto-koffie mengsel. Leg deze op de laag Mascarpone mengsel. Strooi er wat cacao over.

foto 1-2Bedek de lange vingers weer met een nieuwe laag Mascarpone mengel en ga zo door. Eindig met een laag Mascarpone mengsel.

foto 2-2 Strooi nog wat cacao over de laatste laag. Laat het geheel minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Maar eerlijk is eerlijk een hele dag opstijven is nog veel lekkerder! Alle smaken zijn in de koekjes getrokken en hij is lekker stevig, zodat je mooie blokjes kunt snijden.

foto 3-2

Laat het jullie smaken en laat een berichtje achter als je hem maakt! Ik ben benieuwd!

Liefs, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *