Ashtanga yoga


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares × IMG_2664_Fotor_Collage

“Mirte, welke yoga deed jij nu? In ieder geval geen makkelijke,zweverige yoga toch?” Nou voor de mensen die het niet weten, ik hou van Ashtanga yoga.

Er bestaan veel soorten yoga. Een van de soorten is ashtanga yoga, deze vindt zijn oorsprong in India. Ashtanga yoga bestaat uit vaste series oefeningen. De basis is de primary serie. Om warm te blijven worden er tussen de zittende oefeningen vinyasa’s uitgevoerd. Dit is een “flow” van houdingen die elkaar opvolgen. Door de manier van ademen houdt je de serie beter vol en zorg je ervoor dat er genoeg bloed naar je spieren gaat. De concentratie in combinatie met de ademhaling en de houdingen zorgen ervoor dat je in een soort meditatieve toestand komt.  Voor mij is ashtanga yoga een manier om van spanningen/angsten af te komen. Wat me wonderbaarlijk goed doet. Je hoeft niet sterk of flexibel te zijn. Het maakt niet uit of je dik of dun bent. Doe het, en wie weet maakt het je net zo gelukkig dan dat het mij maakt.

Liefs,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

1 Comment on Ashtanga yoga


  1. Mandy

    2 februari, 2014 at 20:00 (2 jaar ago)

    Helemaal gelijk in. Zet me meteen weer aan het denken waarom ik al weken niet op mijn mat heb gestaan voor iets uitgebreiders dan een zonnegroet. Thanks. 🙂

    ps; mooie blog, ik volg je!

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *