Werk


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_3214_2

Ik vind mijn baan heel erg leuk, maar kan er helaas niet al te veel over kwijt, mede door mijn beroepsgeheim. Ik zal bij het begin beginnen, sommigen kennen dit verhaal al. Toen ik nog een klein meisje was, moest ik pillen bij de apotheek halen voor mijn vader. Samen met mijn zusje duwden we tegen de loodzware deur en je raadt het al, ik kwam er met mijn vinger tussen. Het gevolg een verkreukelde vinger en auw. De lieve apothekersassistente nam me mee naar achteren om mijn vinger te koelen. Ik zag alle laatjes en was verliefd! Ik dacht ” wow, wat zou daar allemaal inzitten?” Sinds dat moment wilde ik apothekersassistente worden.

Dat is nog veranderd naar banketbakker en kokkin, maar uiteindelijk heb ik toch mijn hart gevolgd. In 2005 studeerde ik af en begon te werken als grietje van 19. Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn collega’s en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Het heeft me gemaakt zoals ik nu ben. Ik heb altijd de ambitie gehad om verder te studeren. Na de assistente opleiding wilde ik graag de ziekenhuisapotheek in, maar op dat moment startte geen opleiding. Gelukkig maar, want na 5 jaar werd me de opleiding Management in de zorg aangeboden door mijn werkgever. Ik slaagde en nu ben ik teamleider van dezelfde dames in de apotheek. Ik ben trots dat we samen, als team, hierin gegroeid zijn en dat we veel hebben bereikt. Want als teamleider doe je het nooit alleen. Thanks, lady’s!

Sinds ik er werk is er in de apotheek is veel veranderd. Ik heb er een hele scriptie over geschreven, dus het is te veel om te schrijven in deze blogpost. Ondanks de veranderingen blijft het een leuk beroep. Patiënten zijn vaak dankbaar en je kunt ook echt iets voor ze betekenen. Ook worden we vaak verwend met iets lekkers voor bij de koffie, zeker rond de feestdagen! De patiënten zijn je zeer dankbaar als je iets voor hun doet. Soms gebeuren er leuke dingen, zoals een bestelling van Paracetamol / cocaïne in plaats van codeïne. Natuurlijk zijn er ook wel eens minder leuke dingen en ligt de werkdruk soms hoog, maar als je leuke collega’s hebt, ga je toch altijd met een smile naar huis.

Liefs,

Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

2 Comments on Werk


 1. Jane

  14 november, 2013 at 19:46 (3 jaar ago)

  Hee,
  leuke post, ik kwam op je blog via teske haar site.
  Ik ben vandaag een blog begonnen, heb hem hier boven ingevuld
  dus als je het leuk vind kan je m in de gaten houden!:D
  Groetjess x

  Beantwoorden


  • Mirte

   14 november, 2013 at 19:59 (3 jaar ago)

   Hallo Jane, leuk dat je een kijkje komt nemen. Succes met je blog! Liefs, Mirte

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *