Remember tag


17 Flares Twitter 0 Facebook 17 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 17 Flares ×

IMG_0270

Ik heb een nieuwe tag verzonnen (althans ik kon geen bestaande vinden)! De remember tag, hierin geeft ik een kijkje in mijn herinneringen. Ik kwam op het idee doordat mijn vader overleden is. Aan hem heb ik bijna alleen maar goede herinneringen. De minder leuke herinneringen zijn er ook, maar die zijn niet meer zo belangrijk. Blijkbaar werkt dat zo als iemand gestorven is. Laten we even stil staan bij de goede herinneringen van onze dierbaren die nog leven, maar ook diegene die niet meer onder ons zijn. Lees mee…

Goede herinneringen aan….

Oma en Opa

Mijn oma had een heel zacht velletje en ze rook altijd zo lekker. Ze maakte lekkere warme chocomel van cacao en had hagelslag in een tupperwarebakje met een lepeltje. Pure hagelslag, die kreeg ik thuis niet. Ook maakte we het altijd gezellig met chipjes en nootjes. Als ik bleef slapen mocht ik altijd na het douchen dr. Quinn kijken en sliep ik onder een wollen deken met een laken. Dat voelde altijd heel anders dan een dekbed. Opa viel vaker in slaap boven de krant en als hij aan het tellen was riep ik heel hard “KIEN” (had ik van mama geleerd), waardoor hij de tel kwijt was en weer opnieuw kon beginnen. Hij kon als beste appels schillen en schoenen poetsen. Hij was fantastisch goed in model vakwerkhuisjes maken. Als ik uit school kwam stond er altijd een vers geperst glaasje sap klaar. Daar had hij dan heel lang over gedaan, met zo’n handpers en dat was altijd zo op! Hij vroeg ook altijd “kindje, heb je het niet koud met je blote buik”. Sorry opa, naveltruitjes waren toen de mode. Ik kan me elk detail herinneren van het huis. Het blauwe linoleum op de logeerkamer, oma’s stoel in de woonkamer, het hobbykamertje van opa, alles. Ik kwam er graag.

Opa Sjo en oma Nelly

Ik kan me helaas niet meer zo heel veel herinneren van hun. Ik weet dat er een kastje stond waar allemaal kleurboeken en potloden in lagen. Kon ik altijd lekker kleuren. Opa had een grote snor en was een statige man. Oma was altijd tot in de puntjes verzorgd. Ze waren allebei heel lief voor ons. Vreemd eigenlijk dat ik me er niet veel meer van kan herinneren, waarschijnlijk omdat ik er niet meer veel kwam na de scheiding van mijn ouders.

Familie van mijn (stief)vader

Wat een schat van een moeder had hij. Ik had haar graag beter leren kennen. Helaas was ze toen al ziek en heeft niet lang meer geleefd. Ik had haar graag als mijn oma gezien en ik denk dat ze deze rol ook graag had willen vervullen. Ook de tante en oom waren fantastische mensen. Het hele huis stond hutjemutje vol. Poppen, heel veel poppen. Mijn zusje en ik kregen zilveren guldens, deze heb ik nog steeds. Ik vond ze zo speciaal. Ook door hen zijn we met open armen ontvangen, wat een lieve mensen. Het nichtje had een boerderij. Zo leuk voor ons, stadskindjes. Paarden en runderen als ik het me goed kan herinneren. En ze was apothekersassistente, altijd goed;).

Buurvrouw Henny

Omdat mijn ouders met nachtdiensten werkten, bleef zij bij ons slapen. We hebben haar verslaafd gemaakt aan GTST. We voerden dansjes en toneelstukjes voor haar op en het was een groot feest. ’s Ochtends kropen we bij haar in bed en maakten we een reis rond de wereld. We noemden de steden op die we kenden en vertelden wat we erover wisten. Zo leuk altijd!

Mijn (stief)vader

Voor mij is hij altijd heel speciaal geweest. Een grote sterke man. Al snel vervulde hij met veel liefde de vaderrol. Het heeft gebotst, maar ondanks dat is hij er altijd voor me geweest. Onze band word steeds sterker en dat is zo fijn! We kunnen steeds meer samen delen. Vroeger konden we een zakje hamerdrop winnen als we netjes aten. We konden punten sparen en wie de meeste punten had won dan de drop. Ook leerde we alles eten. We werden mee genomen naar chique restaurants zodat we ook wisten hoe dat ging. Voor het geval dat we dat nodig zouden hebben in de toekomst. We leerde zo veel en hij heeft ervoor gezorgd dat we alles behalve wereldvreemd op eigen benen zouden staan. Love ya!

huwelijk 297

Mijn mama

Tja, we zijn gekloond in zeker opzicht. We lijken zo veel op elkaar dat dat wel eens botst. Toch heb ik respect voor haar dat ze heeft gekozen voor een eigen leven met 2 kleine kinderen. Ze is een hele sterke vrouw en heeft ons geleerd ons mannetje te staan in de grote boze wereld. Ze wil ons heel graag beschermen en dat lukt niet altijd. Dat is niet erg hoor, mam! We kregen altijd alles wat we nodig hadden en ze cijferde zichzelf weg. We kregen zelfs een eigen pony en ze gaf ons alle vrijheid om te ravotten. Ze voelde zich schuldig over het feit dat ze ons niet meer kon geven. Maar zal ik je eens iets zeggen mam, We hebben een heerlijke onbezorgde jeugd gehad en daar ben ik je zo dankbaar voor!

huwelijk 337

Liefs, Mirte

De foto’s zijn van het huwelijk van mijn ouders. Wat is nu mooier dan bij deze mooie gebeurtenis aanwezig te zijn. Het was een topdag met heel veel mooie herinneringen!

Ps. Iedereen mag deze tag overnemen, pas hem ook gerust aan naar jouw situatie. Ik ben zo benieuwd naar jullie herinneringen! Laat even een berichtje achter zodat ik jullie website kan vinden!

 

17 Flares Twitter 0 Facebook 17 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 17 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *