Het zonnige zuiden


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_0316Zo anders dan het noorden. Niet om slecht te spreken over het noorden van het land. We zijn gewoon anders. Het schijnt dat wij Limburgers niet direct zijn, maar wel heel gastvrij. Meer van het Bourgondische leven, iets wat ik niet kan ontkennen. Er zijn verschillen in taal. Ja, ook ik spreek een dialect. Ik haat het als Limburgers op tv of op de radio komen. We trekken alles véél te lang. Gruwelijk! 

Ook de Belgen zijn zo verschillend van ‘ons Nederlanders’. Ik woon nog geen 10 minuten van de grens en de verschillen zijn enorm. Afgelopen week hebben we nog op de yoga gelachen over “u voorover plooien” en “steek uw poep in de lucht”.

Maar goed, dat over de Belgen. Als ik in Amsterdam kom, vind ik de mensen stugger. Nu komt dat ook wel doordat ik nu in een dorp woon. Daar zegt iedereen elkaar goedendag. Dat hoef je niet in de stad te proberen en daar is natuurlijk ook geen beginnen aan. Stel je voor!

Wij hebben asperges, zuurvlees (zie recept), vlaai (zie oa hier), stroop en roggebrood. Zo heeft elk deel van het land wel zijn streekproducten, maar het mooie is dat een bedrijf als multivlaai onze vlaaien overneemt en het hele land voorziet. En NEE, dat is geen echte vlaai. Je proeft het verschil. Ga maar eens de uitdaging aan en bak een echte vlaai.

Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Liefs, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *