Kerstkransjes!


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Afbeelding 1Geen koekjes in huis, helemaal vergeten met de kerstdrukte? Geen paniek, je maakt met dit simpele recept zelf kerstkransjes. Met dank aan het recept van Culy.

Ingrediënten voor ongeveer 12 kransjes

  • 100 gram bloem
  • 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • Halve eidooier
  • Geschaafde amandelen of suiker om eroverheen te strooien
  • Rest van het ei om de koekjes te bestrijken

Bereiding

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, anders maak je hem even zacht door hem een paar seconden in de magnetron te “smelten”. Meng de bloem met de boter in een grote kom. Splits het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel even los en voeg de helft van het eigeel toe aan je deeg. Voeg tevens de basterdsuiker toe. Kneed dit totdat je een ‘stevige’ bal deeg hebt.

Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik met behulp van een deegroller. Steek kransjes/sterretjes uit met een uitsteekvormpje of een glas. Eventueel kan je uit het midden van een koekje nog een klein rondje uitsteken. Leg alle koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Afbeelding 6Afbeelding 5

Afbeelding 2 AfbeeldingBestrijk de koekjes met het losgeklopte eigeel met eiwit dat je over hebt. Bestrooi de koekjes als laatste met wat geschaafde amandelen of suiker. Bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.Afbeelding 1

Ook lekker als je ze doopt in chocolade. Met een lintje erdoor kunnen ze zo de boom in. Als ze dat halen tenminste ;). Smakelijk!

Liefs, Mirte

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *