Haat-liefde verhouding met hardlopen


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

Maastrichts Mooiste 040Ooit, 3 jaar geleden kwam ik op het briljante idee om te gaan hardlopen. Vraag me niet hoe ik erbij kwam, ik heb geen idee. Een hardloopschema werd uit de kast getrokken, vriendlief werd aangestoken met het virus en we gingen van start. Eén minuut rennen was een hel, maar al snel ging het beter. Ik weet nog dat ik 5×3 minuten moest lopen. I DID IT! Ik was zo trots. Zeker toen ik eenmaal de 5km aan 1 stuk kon lopen. Ik liep Maastrichts mooiste, 5km in 28.57 uur.

Sinds die tijd heb ik een haat-liefde verhouding met hardlopen. Na Maastrichts mooiste wilde ik wel graag 10km lopen. Dit heb ik ooit gelopen, maar ik kreeg een blessure, helaas. Daarna had ik altijd rete-goede smoezen om niet te hoeven gaan. Zoals elke smoes, slaan ze nergens op, maar ze haalden me toch altijd weer over mijn hardloopschoenen niet van stal te halen.

Nu ben ik weer begonnen. Op naar de 10km. Ik weet dat ik het kan. Ik loop met “gemak” 5km, dus waarom niet op naar de 10? Het is geen onrealistisch doel, dus ik ga ervoor.

MAAR:

 • Zoals eerder gezegd, ik heb altijd hele goede smoezen. Dit zie je terug in onderstaand schema. Ik ga een paar keer en dan is het te koud, te nat, ik ben te moe, ik ga morgen wel…. enz enz. Schermafbeelding 2014-01-05 om 15.11.45
 • Maar ondanks alles heb ik toch 358 km gelopen. Dat doen heel veel mensen mij niet na. Het is toch van hier naar Texel. Heel Nederland door, zo lekker puh 😀 *grijns*Schermafbeelding 2014-01-05 om 15.12.40
 • Ik ben niet meer zo snel als 3 jaar geleden, helaas. Ik heb het idee dat ik de snelheid van een slak heb, maar volgens de gemiddelden valt dat wel mee 😉
 • Ik haat mijn rode kop en de kou tot op het bot na het hardlopen, maar ik hou van de mooie statistieken en ben trots dat ik het toch maar weer volbracht heb
 • De eerste 10 minuten vind ik altijd vreselijk. Ik moet in mijn ritme komen en moet mijn ademhaling onder controle krijgen, maar daarna is het een soort meditatieve bezigheid die rust in mijn hoofd geeft, heerlijk.
 • Ik ben altijd heel trots als ik net iets verder of sneller gelopen heb
 • Ik vind hesjes totaal niet sexy, maar wel zo veilig!rennen
 • Ik draag nooit make-up tijdens het lopen, want na 10 min is toch alles doorgelopen. Ik hou van de zoutsmaak op mijn gezicht tijdens het douchen. Het geeft me het gevoel dat ik echt iets gedaan heb
 • Ik vind het vreselijk dat mijn haar in de klit gaat van het lopen, meestal loop ik met een vlecht
 • Ik ben altijd bang dat ik ontvoerd wordt, hier in het veld. Ik loop dus liever niet in het donker (niet dat het overdag niet kan gebeuren, maar toch.)
 • Ik vind het heerlijk om een sprint aan het einde te trekken, dan lijkt het of ik vlieg.

Alle voors en tegens afgewogen…. ik vind het heerlijk!

Liefs, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

2 Comments on Haat-liefde verhouding met hardlopen


 1. Aurelie

  8 januari, 2014 at 18:25 (2 jaar ago)

  Ik vind hardlopen ook heerlijk! Als het regent of wat kouder is, heb ik ook altijd smoezen klaar, maar wanneer ik mezelf dan toch verplicht om te gaan, voel ik mij altijd super blij.

  Beantwoorden


  • Mirte

   8 januari, 2014 at 19:17 (2 jaar ago)

   Ja heerlijk hè. En weet je wat het ergste is, rennen in de regen is niet eens zo slecht ;).

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *