Hoe schrijf je een blogpost?


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_0001Eigenlijk moet de vraag zijn, hoe schrijf ik een blogpost of 10 blogtips om een goede blog te maken. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Ja, je leest het goed, werken. Begin er nooit aan als je geen zin hebt om er tijd en energie in te steken. Voor mij is de voornaamste reden dat ik het heerlijk vind om alles wat door mijn hoofd spookt op “papier” te zetten. Zo, nu heb je al 1 tip binnen.

De de tweede tip is dat je goed moet nadenken over je webhost. Je kunt kiezen voor de bekende sites, zoals blogger of wordpress. Je kunt ook een eigen domein hosten. Ik heb de fout gemaakt om te beginnen bij blogger (waar overigens niks mis mee is) en toen over te stappen naar een eigen domein met wordpress. Door deze overstap verloor ik heel veel tijd, want ja er moest een nieuwe site online komen en daardoor kon ik niet bloggen. Met het gevolg, heel veel lezers foetsie. Heel erg jammer. Bedenk dus vooraf heel goed wat je wil.

Tip 3, zorg voor een goede naam voor je website. Ik had eerst de volledige naam van lylag , live your life and grow. Geloof me, dat kunnen mensen niet onthouden, laat staan dat ze zin hebben om dat in te tikken. Kies dus voor een pakkende, vrij korte naam. En kies voor een naam waar je later geen spijt van hebt. Wisselen van naam is niet aan te raden. Je gaat gegarandeerd volgers verliezen.

Tip 4, een website bouwen is heel veel werk en niet makkelijk als je het nog nooit gedaan hebt. Kies eerst een standaard thema, dit hoeft geen geld te kosten en probeer eerst uit of het bloggen iets voor je is. Pas daarna je layout aan, naar jouw wensen. Het is zonde om eerst heel veel energie in je layout te steken om daarna erachter te komen dat je geen tijd/zin hebt om te bloggen.

Tip 5, blog altijd met je hart. Wees eerlijk, doe je niet als een ander persoon voor. Vroeg of laat val je door de mand. Ik merk dat mijn blogposts waar ik me kwetsbaar in opstel, het best gelezen worden. Je moet dat natuurlijk wel willen/ durven. Wil je dit niet, blog dan vrij zakelijk, maar wel over een onderwerp wat je nauw aan het hart ligt. Het heeft geen zin om over Schimmeltenen te bloggen als je er niet van houdt of dat gezondheid niet jouw blognice is. Snappie?

Tip 6, lees andere blogs of kom van de bank af om inspiratie op te doen. Als je in een hoekje zit doe je vrijwel nooit inspiratie op. Tenzij je over depressieve gevoelens wil bloggen. Maar goed, kom in actie. Maak foto’s die passen bij je blogpost. Wees origineel en als je toch een idee gebruikt van een ander verwijs dan altijd naar zijn/haar blog of vraag toestemming. Jij zou het ook niet leuk vinden als anderen jou na-apen. Wees eerlijk, want blogland is een klein wereldje.

Tip 7, laat ook eens een reactie op andere blog’s achter. Jij vind het ook leuk als je een reactie krijgt op je zorgvuldig en met liefde geschreven blog. Wees lief voor een ander, dan zijn mensen ook lief voor jou.

Tip 8, spam niet op andere blogs (tenzij de blogger daar goedkeuring voor geeft). Je maakt jezelf er niet geliefd mee.

Tip 9, verwacht geen gouden bergen. De bloggers die groot zijn geworden zijn nooit begonnen te bloggen met deze intensie. Volgers zijn leuk, maar zouden niet de reden moeten zijn om te bloggen! Geniet van de comments die je krijgt omdat mensen oprecht geïnteresseerd in je zijn.

Tip 10, draag je volgers op handen. Wees dankbaar. Dus bij deze: Bedankt jongens (meiden) voor jullie interesse in mijn blog, echt heel lief!

Mocht je een blog willen starten, dan wens ik je veel succes. Heb je nog tips voor anderen, laat ze gerust achter bij de comments. Heb je vragen, dan mail me gerust, zie contact. Niet dat ik alles weet van bloggen, maar ik wil jullie in ieder geval behoeden voor de fouten die ik gemaakt heb.

Liefs, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

4 Comments on Hoe schrijf je een blogpost?


 1. Rosebird

  21 januari, 2014 at 11:35 (2 jaar ago)

  Goede tips! Je laat goed de werkelijkheid zien en dat je moet onthouden dat je het in eerste instantie voor jezelf doet!

  Beantwoorden


 2. Femke

  14 januari, 2014 at 11:02 (2 jaar ago)

  Heel erg goede tips, vooral de laatste! Bloggen kost tijd en werk, al helemaal om een lezersgroep op te bouwen. Je blogt immers omdat je het leuk vindt en als je de rest van de tips opvolgt krijg je vanzelf meer lezers!

  liefs,
  Femke

  Beantwoorden


 3. Lisa

  13 januari, 2014 at 14:57 (2 jaar ago)

  Goede tips! Vooral tip 5 is erg belangrijk. Zelf denk ik toch dat het veel scheelt wat je met je blog wilt bereiken: als je graag veel lezers wilt, is het heel belangrijk om vaak en op vaste tijden te schrijven, maar als dat je niets boeit, moet je daar vooral niet op letten.

  Beantwoorden


  • Mirte

   13 januari, 2014 at 19:57 (2 jaar ago)

   He Lisa, ik merk dat ik het heerlijk vind dat jij om de 2 dagen blogt. Zo weet je wanneer je iets nieuws kunt verwachten. Regelmaat is dus ook heel belangrijk. Zo, nu zijn het 11 tips. Thanks!

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *