Nijnenlove


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_1523Is het jullie misschien ook al opgevallen dat alle blogmeisjes een kat of een nijn hebben? Oké op Jennie na, die heeft Sjef. Nu bracht Femke me op een idee, ik laat jullie mijn nijnen zien.

Mijn allereerste nijn was Stampertje, mijn moeder vond het een stomme naam, maar hij moest perse Stampertje heten. Net zoals Stampertje van Bambi, maar dat is vast overbodige info. Van Stampertje zijn wel foto’s, ergens. Je snapt het al, niet op de computer.

Toen kwamen Boris en Okkie. Twee schatten van nijnen. Boris was een bruine hangoor, die erg op Binqy lijkt en Okkie een dwegkonijn, wit met bruine vlekjes. Ook voor hen geldt hetzelfde fotoprobleem.

Bij papa had ik pluis. Geen idee wat er met pluis gebeurd is. Papa zegt dat hij ineens dood was. Pluis was een dwerg met een nogal ruig kapsel, zeg maar. Vandaar de naam. Goh, wat was ik vroeger origineel.

Toen ik op mezelf ging wilde ik heel graag weer een nijn. Maar van mijn (stoute) huisbaas mocht dat niet. Gelukkig waren mijn huisgenootjes zo aardig om flap niet te verlinken. Flap heb ik gevangen in het bos. Ja echt, ik wilde een konijn en hup, daar zat Flappi. Klein en ineen gedoken in een hoekje. Oppakken en de kofferbak in. Best wel zielig hè, maar ze heeft een leven als een prinses gehad. Flap en ik waren maatjes, door dik en dun. Ze struinde door mijn studentenkamer en mocht alles. Afbeelding(003)_Fotor_Collage Afbeelding(003)_Fotor_Collage2KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERALater kreeg Flap een maatje. Dit was geen succes. Arme Quinty, ze werd constant achterna gezeten door Flap. Plukken haar vlogen alle kanten op. Maar ze zijn dikke maatjes geworden, weet je hoe? Flap was een schijtluis, Quinty niet. Ik heb ze in een bak gezet, stofzuiger erin en hoppa. Flap was bang en kroop helemaal tegen Quinty aan. Quinty had nergens last van. Sindsdien… dikke maatjes. Probleem opgelost.

Zie hier het resultaat. Quinty was trouwens een hangoor met een orencrisis. Zo lief om te zien. Heel soms als ze echt sliep dan zakten de oren naar beneden. Zodra ze wakker was, hoppa omhoog!

Afbeelding(003)_Fotor_Collage3Helaas heb ik zowel Flappi als Quinty moeten laten inslapen. Flappi had iets opgelopen in het zenuwstelsel waardoor ze steeds omviel en haar kontje niet meer opgetild kreeg en Quinty had uitgezaaide longkanker. Ik zweerde nooit meer een nijn te nemen. Ik kon het niet aan om er nog een af te moeten geven. Maar nijnen geven zoveel liefde en plezier.

Vandaar nu mijn lieve Binqy, die hier al een aantal fans heeft. Voor zijn fans, nog een aantal foto’s om af te kicken van zo veel lieve nijnen foto’s.

IMG_1530 kopie IMG_1709 IMG_1522Liefs, Mirte (en Binqy)

 

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

6 Comments on Nijnenlove


 1. Isabelle

  21 januari, 2014 at 15:09 (2 jaar ago)

  Hoe lief!!
  Wij hebben nu sinds een dikke maand ook een dwergkonijntje. Hij heet Baptist en is al regelmatig het onderwerp geweest op mijn blog ook, haha. Hiervoor had ik nog nooit een konijn gehad en ook nooit gedacht dat ik ze zo leuk zou vinden! Maar ze zijn echt fantastisch he!

  Beantwoorden


 2. Femke

  16 januari, 2014 at 12:47 (2 jaar ago)

  Wat een schatjes zeg! En dat met die stofzuiger is echt een goed idee 🙂 En eh, ook super leuk dat je het idee van mij hebt hihi, ik vind het heerlijk andermans nijntjes te bekijken (en vreselijk dat ik er zelf op moment geen heb buhhh)

  liefs,
  Femke

  Beantwoorden


  • Mirte

   16 januari, 2014 at 19:22 (2 jaar ago)

   Oh jammer Femke! Maar die tijd komt vast wel weer!

   Beantwoorden


 3. Myrthe

  15 januari, 2014 at 09:43 (2 jaar ago)

  Wat is Binqy schattig met zijn kuifje!!! Ik heb ook wen konijntje, Elisabeth. Super pluizig ding hihi

  Beantwoorden


  • Mirte

   16 januari, 2014 at 19:23 (2 jaar ago)

   Ik hou van pluizig, zo schattig. Soms heeft ie zelfs een bad-hair-day, niet verder vertellen hè ;).

   Beantwoorden


 4. Dina

  15 januari, 2014 at 09:03 (2 jaar ago)

  Wat een liefjes allemaal!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *