Wat vind ik waardevol?


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

Doe jij ook me met de happy challenge? Deze week gaat het over waarden, wat vind jij waardevol en waarom? Voor meer informatie zie de blogs van een van deze dames. De oprichtsters van Happy Challenge.happychallenge-omslag-met-namen

Er zijn zoveel dingen waardevol in het leven, maar door de hectiek van alledag zien we ze vaak niet. Alles is zo gewoon, terwijl dat in essentie niet zo is. Bijvoorbeeld de liefde van je partner, het is zo normaal om naast elkaar wakker te worden, de dingen van de dag te delen en te mopperen op elkaar. Je leeft samen en deelt samen. Maar hoe waardevol is dat? Dat is toch eigenlijk heel erg speciaal? Dat je op de eerste plaats elkaar gevonden hebt en op de tweede plaats dat je voor elkaar kiest om de rest van je leven met elkaar te delen. Ondanks dat er genoeg andere mensen zijn op de wereld, waarom dan juist elkaar? Liefde gaat niet alleen over van elkaar houden, maar ook over vriendschap, vertrouwen en jezelf kunnen zijn. Denk er maar eens over na, het is echt heel speciaal. En daarom heb ik gekozen voor de liefde als kernwaarde.

Mijn tweede kernwaarde is groei. Mijn blog heet niet voor niets, live your life and grow. Groeien is belangrijk en je kunt alleen maar groeien door dingen te doen, fouten te maken en te leren van de dingen die je meemaakt. Het is ontzettend belangrijk om steeds weer naar jezelf te kijken en te ontdekken wat de volgende keer beter kan. Het mooiste is als de mensen om je heen met je meegroeien. Dat je samen beter wordt. Een betere wereld, wie wil dat nu niet?

Mijn derde en laatste kernwaarde is positiviteit. Door positief te zijn, krijgen zelfs de vreselijkste dingen een glansje. Het maakt je leven een stuk makkelijker. Positiviteit heeft me ook uit mijn angst en paniek wereld geholpen. Door positief te zijn en mezelf te ‘zien’ als een goed mens ben ik daaruit gekomen. Daar ben ik zo dankbaar voor, dat ik nu de positiviteit overal mee naar toe sleep. In mijn blog probeer ik de positiviteit over te brengen op anderen. Het is niet altijd makkelijk en je mag soms even balen, maar met positiviteit kom je zoveel verder. Probeer het maar eens.

Wat zijn jouw kernwaarden en kun je je in die van mij vinden?

Liefs, Mirte

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

9 Comments on Wat vind ik waardevol?


 1. Iris

  9 februari, 2014 at 14:35 (2 jaar ago)

  Mooie waarden heb je! Vind je omschrijving van liefde erg mooi!

  Beantwoorden


  • Mirte

   9 februari, 2014 at 14:55 (2 jaar ago)

   Bedankt! Ik vond het niet zo makkelijk, maar blijkbaar goed gelukt dus.

   Beantwoorden


 2. Mirte

  24 januari, 2014 at 20:22 (2 jaar ago)

  Bedankt dames voor de lieve reacties!

  Beantwoorden


 3. Whitney

  24 januari, 2014 at 18:07 (2 jaar ago)

  Mooi geschreven, ik heb ook liefde en positiviteit en daarnaast respect.

  Beantwoorden


 4. Debbie

  24 januari, 2014 at 15:33 (2 jaar ago)

  Ben al veel blogs langs gegaan om te kijken naar de waarden… deze ook al zo mooi beschreven.

  Beantwoorden


 5. Sylvia

  24 januari, 2014 at 12:31 (2 jaar ago)

  Liefde staat bij mij ook op 1 en positiviteit kom ik inderdaad bij veel bloggers tegen. Ik heb zelf gekozen voor liefde, humor en openheid 🙂

  Beantwoorden


  • Mirte

   24 januari, 2014 at 14:16 (2 jaar ago)

   Dat zijn ook hele mooie! Ik ga meteen even je post lezen, ben benieuwd!

   Beantwoorden


 6. Femke

  21 januari, 2014 at 17:39 (2 jaar ago)

  Wauw, ik heb hem toevallig ook vandaag gedaan, happy challenge 🙂

  Liefde heb ik ook gedaan als waarde, heel veel geloof ik, liefde is ook zo bijzonder!
  Heel mooi uitgelegd allemaal 🙂

  liefs,
  Femke

  Beantwoorden


  • Mirte

   22 januari, 2014 at 07:21 (2 jaar ago)

   Klopt, ik vond het ook mooi dat jij liefde nog in de bredere zin van het woord hebt beschreven.

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *