Ik kan het wél!


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

foto 4Vroeger was ik een lui kind, althans in de ogen van mijn ouders. Ik vond mezelf niet lui, ik vond mezelf vernieuwd en slim. Waarom? Nou kijk, waarom bukken als je met je tenen je sokken kunt oprapen? Niet alleen sokken, eigenlijk alles waar mijn tenen omheen pasten. Zal ik eens iets bekennen, ik doe het nog steeds….

Maar goed even terug naar vroeger. Daag me niet uit. Als je zei, “dat kun je niet”. Dan zou Mitje laten zien dat ze het wel kon. Een doorzetter en volhouder in hart en nieren, kostte wat het kost. Oké, achteraf gezien niet altijd genuanceerd, maar wat verwacht je van een kind?

Ik kwam afgelopen week dit citaat tegen;

Ik heb zoveel geleerd van mijn fouten, Ik denk erover om er nog een paar meer te maken – Cheryl Cole

En dat is natuurlijk ook zo. Het is de bedoeling dat je leert van je fouten. Dat je groeit en een mooier mens wordt. Dat je vergeeft, liefhebt en loslaat. Dat is zo belangrijk, om jezelf te vinden, maar ook om van jezelf te kunnen houden.

Vroeger wilde ik op mijn 25e twee kinderen hebben, kassajuffrouw worden bij Bart Smit (later farmaceutisch laborante), een Ford Ka rijden, zou ik geen make-up dragen en geen brommer rijden en alle mensen die niet in me geloofden laten zien dat ik ik wel kan.

Resultaat: Ik ben 28 en heb geen kinderen, ik ben manager/teamleider in een apotheek, ik rij een Suzuki Alto, ik draag heel graag make-up, heb een hele tijd dagelijks brommer gereden en IK HEB IEDEREEN LATEN ZIEN DAT IK HET WEL ZOU KUNNEN!

Dus, op het laatste na, kun je het leven niet plannen. Je kunt alleen je best doen en je dromen najagen, zoals ik. Elke dag met veel liefde, passie en doorzettingsvermogen….

Namasté, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

5 Comments on Ik kan het wél!


 1. Daniëlle

  26 januari, 2014 at 19:03 (2 jaar ago)

  Spullen oprapen met je tenen: herkenbaar haha,
  Leuk artikel!

  Beantwoorden


 2. Dina

  24 januari, 2014 at 21:47 (2 jaar ago)

  Spullen oprapen met je tenen vind ik echt een talent. Ik kan zelfs Mango’s speelgoedmuisjes (OVERAL in huis verspreid) opruimen met mijn tenen.

  Beantwoorden


 3. Lisa

  24 januari, 2014 at 12:53 (2 jaar ago)

  Haha, dit citaat is erg leuk. Je kunt het leven inderdaad niet plannen, en dat is maar goed ook, eigenlijk. Doorzettingsvermogen om je wensen realiteit te laten worden, is echter wel een groot goed 🙂

  Beantwoorden


 4. Myrthe

  23 januari, 2014 at 10:08 (2 jaar ago)

  Hihi als ik zou worden wie ik vroeger was zou ik tandarts zijn, in Utrecht wonen en nooit een relatie beginnen. Het is bij mij ook net even anders gelopen 😛

  Beantwoorden


  • Mirte

   24 januari, 2014 at 14:20 (2 jaar ago)

   Een klein beetje anders maar 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *