Kunst en vliegwerk


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_3868Ik adem in, armen omhoog, kijk naar mijn duimen. Adem uit, buig voorover. Ik inspecteer mijn gelakte teennagels en concludeer een hap uit de lak. Mijn pas gelakte teennagels, nu al een hap uit, jammer. Adem in Urdhva mukha, adem uit, Adho Mukha. Stiekem kijk ik tussen mijn benen door naar de rest. Ik verdiep mijn houding en doe echt mijn best. Daar komt de juf, languit gaat ze op me liggen (ja mannen, echt waar). Ik voel mijn spieren rekken. Trek mijn uddiyana bandha (oo-dee-YAH-nah BAHN-dah) in en adem diep in en uit. De juf klimt rustig overeind. Ik adem in en spring mijn voeten tussen mijn handen. Mijn vingernagellak match best goed bij mijn tenen. Adem uit, mijn neus naar mijn knieën. Mijn hamstrings protesteren nog steeds, maar zijn iets milder voor me geworden. Wanneer, oh wanneer, word ik eindelijk eens mega lenig? Ik adem in, armen omhoog, kijk naar mijn duimen, adem uit Samasthiti.IMG_3774

Ik hoor de juf roepen, YOGA IS FUN! Allemaal stuntelen we met de oefeningen uit de second series. We worstelen ons in bhuja pindasana, de een na de ander stort in. Ik heb al veel geoefend, ik wil deze zo graag kunnen. Ik vind hem zo mooi, maar kan het nog steeds niet. Al kan ik wel mijn voeten over elkaar wringen, maar dan….KABOEM! Hadden we nog maar een pamperkont (hoewel die krijg je vanzelf weer als je oud wordt). Het levert wat blauwe plekken op, maar hé, je moet er wat voor over hebben.IMG_3863

Inmiddels lukt de bakasana. Goed zo Mirte, roept de juf! Eruit springen is nog een hele klus en vergt nog wat oefening. Ik vergat weer mijn uddiyana bandha, maar het besef kwam na de landing. In een vreemde, ja hoe zal ik het noemen, veulenstand/ bambistand (?) kwam ik terecht. Stiekem, komt toch weer mijn ego boven. Ik weet het, het maakt niet uit hoe ver je komt en wat je kunt, maar toch. Het is zo stoer als je het kunt en net iets charmanter als je strak landt in een mooie plank, Chaturanga dandasana. (Mooi hè, dat Sankriet)

IMG_3762

Ondanks mijn verkoudheid, lijkt het alsof ik vlieg. Het is zwaar. In gebedspositie sta ik te trillen op mijn benen. Ik voel mijn nadis (zenuw-uiteinden) tintelen. Ik sluit mijn ogen en geniet van alles wat ik voel.

Ik wil nog zoveel leren!

Namasté, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

18 Comments on Kunst en vliegwerk


 1. Laura – What about her

  4 februari, 2014 at 15:56 (2 jaar ago)

  Ahhh, yoga. Heerlijk. Ik mis het al een tijdje, snel mijn yogamat weer uit de kast halen. Wat ben je al heerlijk soepel, geniet!

  Beantwoorden


 2. Mandy

  2 februari, 2014 at 19:50 (2 jaar ago)

  Prachtig geschreven en mooie foto’s. Wat ben je al soepel en wat doe je het goed!

  Beantwoorden


  • Mirte

   3 februari, 2014 at 07:11 (2 jaar ago)

   Dank je! Gewoon weer op je matje gaan staan, hoor! Het is zo fijn. Liefs

   Beantwoorden


 3. Michelle

  2 februari, 2014 at 11:56 (2 jaar ago)

  Wauw wat een mooie foto’s! Ik doe zelf nooit aan yoga, maar ik wil het wel heel graag een keertje proberen, lijkt me super 🙂

  PS: doe je al mee aan mijn winactie? Ik mag een super leuke tas en beanie weggeven!

  Beantwoorden


  • Mirte

   2 februari, 2014 at 15:33 (2 jaar ago)

   Gewoon doen hoor! Het is echt heel erg leuk.

   Beantwoorden


 4. Irene

  2 februari, 2014 at 11:50 (2 jaar ago)

  Het ziet er super professioneel uit! Ik durf nog eventjes niet, maar wat stoer als je dat kunt!

  Beantwoorden


  • Mirte

   2 februari, 2014 at 15:34 (2 jaar ago)

   Je kunt het ook niet van de een op de andere dag. Gewoon oefenen, probeer het maar, op je eigen tempo.

   Beantwoorden


 5. Femke

  30 januari, 2014 at 16:09 (2 jaar ago)

  Wat ben jij onwijs lenig, zeg! Super knap!

  Xjes Femke

  Beantwoorden


 6. Winnie

  29 januari, 2014 at 20:32 (2 jaar ago)

  Ziet er geweldig uit, maar ik ben bang dat ik iets breek als ik dit ga proberen.

  Beantwoorden


  • Mirte

   30 januari, 2014 at 07:11 (2 jaar ago)

   Haha, weet je, ik ben ook heel lomp, niemand had dit ook gedacht.

   Beantwoorden


 7. Femke

  29 januari, 2014 at 17:22 (2 jaar ago)

  Wauw prachtig, en wat ben je lenig zeg! Ik wil ook yoga weer oppakken 🙂

  liefs,
  Femke

  Beantwoorden


 8. Melissa

  29 januari, 2014 at 13:48 (2 jaar ago)

  Ik ben ook steeds meer van het Yoga! Ik had me laatst toch eens spierpijn, haha. Het maakte me wel heerlijk rustig! Wauw knap dat jij die laatste pose kan. Ik moet dan nog echt even verder oefenen!

  Beantwoorden


  • Mirte

   30 januari, 2014 at 07:12 (2 jaar ago)

   Blijven oefenen! Het komt vanzelf!

   Beantwoorden


 9. Myrthe

  29 januari, 2014 at 13:04 (2 jaar ago)

  Ik wil echt een keer met je mee!!! Hihi

  Beantwoorden


  • Mirte

   30 januari, 2014 at 07:13 (2 jaar ago)

   Je mag mee hoor. Zit wel in het beetje gevorderde clubje, maar dat geeft niet.

   Beantwoorden


 10. Zoë-Amber

  29 januari, 2014 at 10:17 (2 jaar ago)

  -streept yoga leren van d’r wishlist af-

  Wow, respect voor jou dat je dit durft (en kan!)
  Ik bibber bij de gedachtes aan bibberende spieren

  Beantwoorden


  • Mirte

   30 januari, 2014 at 07:14 (2 jaar ago)

   Ohhh niet doorstrepen hoor. Het is zo lekker. De laatste oefening mag je 10 minuten liggen, gaan de bibberende spieren vanzelf weg!

   Beantwoorden


 11. Dina

  29 januari, 2014 at 09:22 (2 jaar ago)

  Mooi stukje! Het is ook allemaal zo herkenbaar. Het trillen van al je spieren, maar toch er van genieten. Heerlijk!

  Namasté.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *