Wat wil ik veranderen?


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

IMG_3901_FotorOké, daar gaan we…… *de minuten tikken weg*. Oké, dan nu echt *de cursor flikkert vrolijk op een leeg scherm*, oké, nog even facebooken en dan begin ik echt *1 uur later*.

AAAH! Ik weet het niet!! 

Oké, let’s go, happy challenge nr 4. Ik heb nog nooit zo lang nagedacht over een challenge. De challenge voor deze week luidt:

Benoem drie dingen die je wil veranderen in je leven en wat wil je hiervoor opgeven.

Het is niet zozeer de eerste vraag die me bezig houd, want ik weet heel goed wat ik wil. Mijn waarden en dromen rolden zo uit mijn mouw. Maar de tweede vraag nekt me, wat wil ik ervoor opgeven. NIETS, NOPPES,NADA! Ik wil alles kunnen doen. Ik vind zoveel leuk. Maar goed, beginnen bij het begin, Mirte.

Welke 3 dingen wil ik veranderen?

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Het is zo makkelijk om altijd maar het negatieve dingen ergens van in te zien. Het kost alleen zoveel energie. Je komt in een negatieve spiraal, waarin je steeds verder verstrikt raakt in je eigen gedachten. Je emotie speelt hierbij een belangrijke rol, zoals boosheid en verdriet. Nergens voor nodig. Loslaten en verder gaan. Dat is het doel.

Balans vinden tussen werk en vrije tijd. Oké, dat snap ik. 36 Uur werken, met de benodigde werkzaamheden buiten werktijd. Even rekenen, dat betekent 7×15 uur (ik slaap 9 uur)= 105 uur. Daarvan werk ik er 38 = 67 uur vrije tijd per week. Zelfs met reistijd eraf, is 5 uur per week, kom ik uit op 62 uur. Oei, dat betekent meer vrije tijd heb dan werktijd. Al voelt dat niet zo. Hoe komt dat??? Hmmm, misschien omdat ik in mijn hoofd altijd met werk bezig ben. Tja, confronterend!!

Meer hardlopen en yoga. In die 62 uur moet ik dus sporten, eten, vriendlief aandacht geven, afspreken met vriendinnen, bloggen, naar het theater, bloemschikken, boodschappen doen, huishouden doen, familie bezoeken en ga zo maar door. Druk bezet meisje dus:). Ik wil niet klagen, helemaal niet. Ik heb het goed, maar sporten schiet er toch vaak bij in. Dus ik wil 4 maal in de week sporten of hardlopen of yoga. Benodigde tijd incl douchen; 6 uur. Nu dat we toch van de cijfers zijn, dat is 9,68%. Veel hè!

Maar nu komt het, wat moet ik ervoor opgeven. Eigenlijk vind ik dat niet zo’n goede. Beter zou zijn, wat moet je doen om dit te verwezenlijken? En daar kan bijhoren dat je iets moet opgeven, maar dat hoeft niet. Dus we maken ervan:

Wat moet ik doen om dit te verwezenlijken?

Ik moet duidelijke grenzen stellen tussen werk en privé. Zodat als ik thuis ben ook echt vrij heb. Ik moet waar nodig een duidelijke planning maken, zodat werk ook af komt. Prioriteiten stellen is daar een belangrijk onderdeel van. Van die 38 urige werkweek, kan ik dan een 36 urige werkweek maken, waardoor ik al 1x meer kan sporten. Het huishouden en boodschappen doen kost ook veel tijd. Als ik nu 1-2 dingen grondig poets per week en de rest bijhoud, dan kan ik hiermee ook 1 uur besparen. (HET GAAT GOED!). Niet zoveel bloggen (eigenlijk blogs lezen) zou ook al helpen in de planning. Laten we zeggen, nog 1 uur! Dat zijn 4 uur. Prima toch?

Het omzetten van negatieve gedachten naar positieve gedachten is een hele klus op zich. Hier hoef ik in principe niets voor op te geven. Bewustwording is in ieder geval heel belangrijk. Het is goed om er op te blijven letten. Dus houdt me maar in de gaten ;).

Dingen die ik graag wil behouden

Ik wil zo graag blijven genieten van de kleine dingen. Niet voorbij razen in het leven. Ik denk dat ik dat nu al heel bewust doe. Ik wil gezond blijven leven. Dit probeer ik nog meer uit te breiden. Ik wil graag héél oud worden met vriendlief. Ik heb wel geleerd dat het gras niet groener is aan de overkant. Ik bevind me op een groene weide en dat vind ik heerlijk. Ik wil nooit meer angst en/of paniekaanvallen krijgen. En als het toch gebeurt, ik zal er tegen vechten. Ik wil genieten, gewoon genieten, alsof elke dag de laatste is.

Namasté, Mirte

Voor iemand die niet weet wat ze schrijven moest…. we zijn 704 woorden verder :O!

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

11 Comments on Wat wil ik veranderen?


 1. alexa

  22 februari, 2014 at 13:07 (2 jaar ago)

  Leuk artikel! Vooral balans tussen vrije tijd en werken is heel belangrijk!

  Beantwoorden


 2. Zoë-Amber

  14 februari, 2014 at 22:05 (2 jaar ago)

  Sjongejonge, wat een berekeningen!
  Hopelijk kun je die 62 uur die je hebt helemaal volproppen met de leuke dingen die je wel wilt doen!

  En hierbij dan het hartje dat je meer dan verdient hebt!

  (¯`·.·´¯) (¯`·.·´¯)
  `·.¸(¯`·.·´¯)¸ .·
  ×°× ` ·.¸.·´ ×°×

  Misschien helpt ie wel om die negatieve gedachtes om te zetten (A)!
  Mooi geschreven!

  Beantwoorden


  • Mirte

   15 februari, 2014 at 09:09 (2 jaar ago)

   Mmm, niet helemaal natuurlijk, maar ik doe mijn best! En bedankt voor het hartje!! <3

   Beantwoorden


 3. Whitney

  14 februari, 2014 at 04:25 (2 jaar ago)

  Mooi en duidelijk verwoord. Je hoeft inderdaad niet dingen ervoor op te geven maar meer de juisre balans zien te vinden of dingen anders aan te pakken. Succes met je doelen! .

  Beantwoorden


 4. Louise

  13 februari, 2014 at 23:06 (2 jaar ago)

  Mooie doelen stel je jezelf 🙂 En ik ben het met je eens: het draait met name om balans en grenzen bewaken!

  Beantwoorden


 5. Nicole

  13 februari, 2014 at 08:41 (2 jaar ago)

  Geweldig stukje zoals je dat hebt uitgewerkt!
  Ben nu zelf ook bezig met wat ik op wil geven en dat is me toch een partij lastig!

  Beantwoorden


  • Mirte

   15 februari, 2014 at 09:14 (2 jaar ago)

   Ja, we willen zo veel hè! Succes!

   Beantwoorden


 6. Jody

  12 februari, 2014 at 10:58 (2 jaar ago)

  Leuk stukje! Veel van de dingen die jij opsomt wil ik ook veranderen. Al ben ik eerder negatief omdat ik dat net makkelijker vind dan positief zijn. Het is simpeler om te zeggen: ‘ik doe het niet, want ik kan het niet’ dan jezelf aan te moedigen dat je het wel kan en uiteindelijk de stap zet om het te doen. Ik gebruik negativiteit als verdedigingsmechanisme.
  Sporten zou ik ook graaaag meer doen, maar na het werk is het vaak: “Pff, ik ben te moe. Ik wil alleen nog hersenloos tv kijken.”
  Succes met je veranderingen 😉

  Beantwoorden


  • Mirte

   13 februari, 2014 at 07:15 (2 jaar ago)

   Klopt helemaal. Het is ook gemakzucht. Mooi dat je het een verdediging noemt. Dat heb ik echt afgeleerd, maar dat is een hele klus. Succes!
   Mirte onlangs geplaatst…Wat wil ik veranderen?My Profile

   Beantwoorden


 7. MijnNotitieboek

  12 februari, 2014 at 10:17 (2 jaar ago)

  Wat een leuke blog!! En je stuk is echt heel leuk geschreven, je hebt het weer heel anders uitgewerkt als ik.
  Grappig die berekeningen die je gemaakt hebt qua tijd, moest er wel om lachen! Mag ik vragen hoe jij van je angst en paniekaanvallen bent afgekomen?
  Ik blijf je volgen, je schrijft erg leuk!

  Beantwoorden


  • Mirte

   13 februari, 2014 at 07:17 (2 jaar ago)

   Oh wat lief, bedankt. Ik ben van mijn angsten afgekomen door het programma van Geert Verschaeve te volgen, een online cursus. Daarvoor bij psycholoog gelopen, maar dat heeft lang niet zoveel opgeleverd als Geert. Het is wel hard werken, maar met dit resultaat meer dan waard! Wil je meer weten? Mail me dan gerust op mirte@lylag.nl. Liefs
   Mirte onlangs geplaatst…Wat wil ik veranderen?My Profile

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *