Ervoor gaan!


5 Flares Twitter 0 Facebook 5 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 5 Flares ×

Let's do thisJe kunt van alles willen veranderen, maar zonder plan kom je er niet. Dat is ook meteen de opdracht van week 5 van de happy challenge. Ga je plannen uitvoeren, om de veranderingen waar te kunnen maken.

De 3 dingen die ik wil behouden

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Balans vinden tussen werk en vrije tijd

Meer hardlopen en yoga

Hoe ga ik dat bereiken?

Elke keer dat ik negatieve gedachten heb, probeer ik die te signaleren en om te zetten naar positieve gedachten. Ik daag bij deze iedereen uit om mij te attenderen op negatieve gedachten. Samen kunnen we er vast wel een positieve gedachte van maken! Daarnaast wil ik me niet laten meeslepen door mijn eigen emoties. Het signaleren is een eerste stap. Afgelopen week ben ik hier druk mee bezig geweest. Het blijkt niet altijd even makkelijk! Als ik eenmaal heel snel kan signaleren, kan ik handelen voordat ik “negatief gedrag” vertoon ;).

Balans vinden tussen werk en vrije tijd is een moeilijke klus voor me. Vorige week kwam ik erachter dat ik nog steeds 62 uur heb om zelf in te plannen (zie berekening). Ik ben deze week aan de slag gegaan om maximaal een half uur “te luchten” over mijn werk, als ik thuis kom. Van de 5 mails heb ik er op mijn vrije dag maar 1 beantwoord. Ook dat is al een hele prestatie. Ik wil uiteindelijk niet meer werken op mijn vrije dag en maximaal 2,5 uur bezig te zijn met huishoudelijke taken. Zet de stopwatch maar……

Meer hardlopen en yoga is ook een verandering waar ik mee bezig ben. Afgelopen week heb ik 1x op mijn matje gestaan en 1 uur hardgelopen. Helaas heb ik nu wat last van mijn lies. Een extra keer lopen zat er dus niet in. Maar ik weet zeker dat als het beter weer gaat worden, ik snel weer buiten mijn mat uitrol of mijn hardloopschoenen aantrek. Uhm, signaleren jullie hier ook een smoes?! Foei, Mirte! Het lukt me wel, 3x sporten in de week. Krijgen jullie trouwens ook zo’n zin om te sporten als jullie onze sporters zien in Sotji?! Wat een top prestaties!

Dromen die er ook toe doen

Reizen, kindje krijgen, mezelf zijn, de ander in zijn waarde laten, liefde geven en de ander respecten, loslaten, genieten en gezond lezen, zijn nog steeds dromen die ik nastreef. Eigenlijk een mooier mens worden, daar komt het op neer. Dat komt wel, alles op zijn tijd. Elke dag is een nieuwe dag, elke dag geeft de mogelijkheid om te groeien, liefde te geven en positief te zijn.

Namasté, Mirte

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 5 Flares ×

2 Comments on Ervoor gaan!


 1. Maaike

  20 februari, 2014 at 21:49 (2 jaar ago)

  Heel mooie doelen, veel succes! En knap dat er ook al wat gelukt is. 🙂

  Beantwoorden


 2. Dina

  20 februari, 2014 at 12:07 (2 jaar ago)

  YES YOU CAN! Zet ‘m op!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *