Gewoontes


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

IMG_1194_2Goede gewoontes, ik heb er ontelbaar veel. Grapje! Nee, iedereen heeft goede gewoontes, maar ook slechte. De opdracht van deze week is; wat zijn jouw goede gewoontes en welke wil je jezelf aanleren?

Slechte gewoontes

Ik zal zo eerlijk zijn en eerst een beginnen met mijn slechte gewoontes:

 • Ik plas altijd met de wc deur open. Ik snap zelf totaal de commotie hierover niet, maar het schijnt vervelend te zijn als je het gekletter tot in de woonkamer hoort?!
 • Ik maak altijd een troep als ik binnen kom. Sleutels, tas, zakken, telefoon, laptop, alles wordt verspreid. Ik ruim het daarna ook weer op, maar dat is dubbel werk…
 • Ik ruim bijna nooit ’s ochtends de vaatwasser leeg. Echt een mannentaak, toch dames? 😉
 • Ik vergeet altijd verjaardagen en andere belangrijke momenten. Wat dat betreft ben ik echt een slechte vriendin/dochter/zus enz. Sorry mensen!
 • Relativeren. Ik ben er niet zo goed in. Ik schiet meteen de emotie in en maak van een mug een olifant. Zucht, wat een drama…

Goede gewoonten

Toen ik vriendlief vroeg wat mijn goede gewoontes waren, kreeg ik terug: Zorgzaam, betrokken en lief. Komende weken voer ik weer functioneringsgesprekken en de opdracht van dit jaar is: benoem van elke collega een positieve eigenschap. Hoe toevallig is dat?! Ik heb ze nog niet allemaal terug, maar ik zag al langskomen dat ik helder, motiverend, leidinggevend en duidelijk ben. Dus dat zijn er al een hele boel.

foto 1 foto 2

 • Ik ben hard bezig met gezond leven. Daar vallen sporten en gezond eten onder. Onze groentela en de fruitmand puilen uit. We zijn goed bezig! Dat is eens iets ander dan ’s ochtends en ’s middags een boterham met chocopasta.
 • Alles opschrijven, ik heb geaccepteerd dat ik niet meer zoals “vroeger” alles kan onthouden. Ik vraag andere nu ook om dit te doen. Maakt het een stuk geordender in mijn hoofd.
 • Doorzettingsvermogen. Als het niet meteen lukt, opstaan en doorgaan. Het heeft me al zoveel gebracht. Daar ben ik trots op!

Het lijkt wel een sollicitatie gesprek. Wat zijn jouw positieve kanten en hoe denk je deze in het bedrijf te kunnen toepassen. Het zou zo een vraag van mij kunnen zijn. Dus kom je solliciteren, je bent gewaarschuwd ;).

Welke goede eigenschappen wil ik toevoegen?

 • Goed dan, relativeren. Dit heeft ook te maken met mijn droom, loslaten. Ergens niet over bezig blijven. Van een mug geen olifant maken. Alles positiever zien.
 • Verjaardagen en belangrijke dingen niet vergeten.
 • Helemaal mezelf zijn. Mijn blog helpt me erbij. Hier kan ik schrijven wat ik wil en laat ik mezelf zien, zoals ik ben.
 • Lief zijn voor mezelf. Ik ben best streng, voor anderen, maar vooral voor mezelf. Ik moet heel veel. En van dat moeten zou ik mogen moeten maken. Of moet ik nu weer iets????

Zo, dat is weer een hele uitdaging! Weer een super leuke opdracht deze week in de happy challenge. Het past helemaal bij mij en ik vind het super leuk om zo open te zijn. Thanks girls.

Namasté, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

6 Comments on Gewoontes


 1. Jennn

  24 februari, 2014 at 20:39 (2 jaar ago)

  Mooi ingevuld!

  Beantwoorden


 2. Christiaan

  22 februari, 2014 at 11:00 (2 jaar ago)

  Moeten, Whitney en Mirte, komt in mijn woordenboek bijna niet voor. Ik gebruik vaak daarvoor het woord willen.

  Hangt er een verjaardagskalender op je WC, Mirte? En als je voor jezelf bij thuiskomst een vaste plek maakt, waarbij je al je zooi neergooit, dan staat het gelijk minder rommeliger.

  Ikzelf maak mij er ook schuldig aan om op allerlei plekken mijn zooi neer te gooien, waardoor ik soms niet meer weet waar ik wat heb neer gelegd. En dan schiet mijn stress-meter naar het oranje.

  Mijn vrouw zei vanmorgen tegen mij, dat het beste is, dat we met ons denken en willen terug zou kunnen gaan, als we weer alleen zouden zijn. Doordat je alleen bent, leer je voor jezelf beter opkomen als je er over nadenkt en je er voor zorgt, dat je eigenlijk niet afhankelijk bent van een ander of “geestelijk” op een ander leunt. Het is voor mij weer een eye-opener, omdat ik mij ervan bewust ben, dat je van de ene op de andere dag niet meer leeft. Wie zorgt er dan voor mij als mijn vrouw er niet meer is of andersom? Ik denk dat ik ergens in de komende dagen een blog over ga schrijven.

  Beantwoorden


  • Mirte

   22 februari, 2014 at 15:14 (2 jaar ago)

   Willen, oké willen ipv moeten. Ik wil dus lief zijn voor mezelf. Thanks Christiaan!
   Nee, hier geen kalender, ik heb alles in telefoon staan met herinnering en zelfs dan vergeet ik het. Laksheid vrees ik. Stress-meter naar oranje, komt hier niet voor ;). Nee grapje, ik herken het. Zeker als telefoon of sleutels kwijt zijn! Goed dat je even stil staat met je vrouw dat je niet afhankelijk moet zijn. Uhm wil zijn ;)! Goed bezig!

   Beantwoorden


   • Christiaan

    22 februari, 2014 at 19:54 (2 jaar ago)

    Daarom staan de belangrijke verjaardagen niet in mijn telefoon, maar op de kalender, die aan de binnenkant van de WC-deur hangt. Daar tegenover staat, dat ik mijn agenda veel te weinig gebruik om belangrijke dingen op te schrijven.

    Beantwoorden


 3. Whitney

  22 februari, 2014 at 07:58 (2 jaar ago)

  Goed he hoe de opdrachten aansluiten. Moeten is lastig. Aangezien soms echt iets moet. Er is vast een andere benaming voor maar kom ef even niet op.

  Beantwoorden


  • Mirte

   22 februari, 2014 at 09:43 (2 jaar ago)

   Ja klopt. Ik vind het leuk om iedere vrijdag weer te kijken naar de nieuwe opdracht. Tja moeten, begin me er niet over 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *