Wereld yoga dag


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

http://www.bunnyoga.com

 Elke week merk ik vooruitgang. Soms gaat het beter, soms slechter, maar over het algemeen is het een stijgende lijn. Van de juf moet ik soepeler worden in mijn onderrug. Mijn hamstrings zijn kort (altijd al geweest). Ik kan beter achterover buigen dan voorover. Ik loop altijd een beetje met een bochel. Vroeger kreeg ik er zelfs therapie voor. Het zit in de familie. De gebochelde familie. Eigenlijk 1 kant van de familie, want mijn vader en opa liepen altijd kaarsrecht. Maar dat even ter zijde. Ik mag dus niet meer met mijn neus naar mijn knieën van de juf. Omdat ik dan mijn rug bol, als een spinnende kat en niet meer mijn strekking heb. Ik moet dus mijn voeten pakken met een rechte rug. Balen! Mijn tenen zijn mijlenver weg, al is dat natuurlijk ook een vertekend beeld, want ik kan nog steeds mijn voeten pakken. Ooit, ja ooit hoop ik me dubbel te kunnen vouwen. Nu moet ik het doen met mijn stijve onderrug. Ach ja, ik kan andere asana’s beter ;). Zet op zij die ego, foei Mirte, bad yogi!

Vandaag is het trouwens wereld yoga dag! Dat betekent dat over de hele wereld, om 11.00 uur lokale tijd, 2 uur yoga beoefend wordt. Een 24 uurs yogamarathon, een soort wave. Een wave voor de mensenrechten. De zonnegroeten worden opgedragen aan mensen waarvan de basismensenrechten geschonden worden. Door de vrijgekomen energie van de yogasessie te delen, wordt er kracht geven aan deze mensen. Mooie gedachte toch?

Voor meer informatie kun je even kijken op de site van world yoga day.

Namasté, Mirte

Bron foto: http://www.bunnyoga.com

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

5 Comments on Wereld yoga dag


 1. Myrthe

  25 februari, 2014 at 22:45 (2 jaar ago)

  Ik ben dankzij jou begonnen met yoga! Wel via youtube, maar het begin is er! Misschien moet ik maar eens een proefles nemen bij jouw yoga school! Tot snel! Yaaay!

  Beantwoorden


  • Mirte

   26 februari, 2014 at 07:21 (2 jaar ago)

   Wat speciaal! Echt leuk om te horen. Tot snel lieverd!
   Mirte onlangs geplaatst…GeluksmomentenMy Profile

   Beantwoorden


 2. Mirte

  24 februari, 2014 at 07:13 (2 jaar ago)

  Ja dames, ik ben stront jaloers op mijn nijn. Die doet me soms houdingen waar ik tijdens de yogales een moord voor zou doen!

  Beantwoorden


 3. Louise

  23 februari, 2014 at 21:19 (2 jaar ago)

  Waren we maar allemaal zo flexibel als konijntjes in onze rug 🙂 En zet hem op! Uiteindelijk is het alleen maar stoer als het je lukt en je ook nog eens de goede houding hebt!

  Beantwoorden


 4. Lisa

  23 februari, 2014 at 11:18 (2 jaar ago)

  Yay, zet ‘m op! Een soepele onderrug klinkt heerlijk – niets aan mij is soepel, ik zou eigenlijk ook op yoga willen (maar ik durf geen extra verplichten aan te gaan). Ben benieuwd of je het snel onder de knie krijgt! En dat plaatje van dat konijn is zo leuk 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *