Ochtendritueel


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

IMG_0345Natuurlijk is het een verschil of ik moet gaan werken of dat ik lekker vrij heb. Vroeger sprong ik altijd als eerste onder de douche, de laatste tijd is dat veranderd. Ik pak als eerste mijn telefoon, hoezo verslaafd? Ik check nieuwe comments, dat vind ik zo leuk! Ik check mijn mail en Facebook. Als ik weer op de hoogte ben van de bezigheden van een ander, rol ik maar eens uit mijn warme bedje. Hebben jullie er ook een hekel aan, dat eerste moment, waarbij je je benen over de rand moet slingeren en de kou je tegenmoet komt? Nou ik wel, daarom hou ik ook meer van de zomer, dan is het al lekker warm buiten mijn bed.

Trouwens, de vogeltjes fluiten alweer en om kwart over 7 (!) is het alweer licht! Ik proef het voorjaar bijna. Mijn lievelingsseizoen. Helaas is het pas eind februari en maart roert zijn staart, zeggen ze. Dus we wachten nog even (hoopvol) af.

Nadat ik opgestaan ben, ga ik boterhammen smeren, koffie maken en voor mezelf een bekertje melk of Chocomel. Ik mag van mezelf geen koffie door de week, omdat ik er nogal heftig op kan reageren. Als ik vrij heb dan verwen in mezelf met een heerlijke mok koffie met opgeklopt schuim. Mmmmm, daar kan ik me nu al op verheugen!

Ik kijk het ontbijtnieuws en begin langzaam wakker te worden. Het is niet dat ik een ochtendhumeur heb, maar ik moet wel even acclimatiseren. Dan ga ik douchen, me opmaken, opruimen en hop de deur uit. Klaar voor een nieuwe dag op het werk.

Als ik vrij heb, tuttel ik lekker aan. Vaak loop ik om 12 uur nog in mijn pyjama. Heerlijk vind ik dat. Lekker bloggen. jullie blogs lezen, internetten, poetsen. En dan is zo de ochtend om!

Eigenlijk speciaal dat elke ochtend vrijwel hetzelfde gaat en dat je nooit weet wat de dag je brengen zal. Zou saai zijn natuurlijk, maar toch.

Ben jij altijd meteen klaarwakker, of moet jij ook altijd even met rust gelaten worden?

Namasté, Mirte

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

3 Comments on Ochtendritueel


 1. Whitney

  17 maart, 2014 at 16:04 (2 jaar ago)

  Wat je zegt acclimatiseren, lukt soms niet met een hongerige baby..

  Beantwoorden


 2. Laura

  27 februari, 2014 at 17:06 (2 jaar ago)

  Haha ik heb geen ochtendritueel. Ik heb geen TV en ik krijg geen krant! Ik douche altijd ’s avonds 😉 Oké, mijn make-up zou je wel een ritueel kunnen noemen. Leuke blogpost!

  Beantwoorden


 3. Dina

  27 februari, 2014 at 12:16 (2 jaar ago)

  Heerlijk hè, dat de vogels ’s morgens vroeg alweer fluiten. Ik word daar ontzettend vrolijk van iedere ochtend.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *