0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×
Murrege, joa murrege geit ut gebäöre! De vastelaovend get oan de geng. Oftewel, voor de hollanders onder ons, morgen, ja morgen gaat het gebeuren. Carnaval gaat van start. Maar dat klinkt niet, toch? Tijdens de sleuteloverdracht, de burgemeester geeft met een hoop bombarie de stadssleutel aan de stadsprins, voel ik me weer even een echte Mestreechteneer. Er worden woorden gebruikt, die de gewone mens niet gebruikt in het dagelijks leven. Maar dat is ook wel de charme van het “oude” dialect. Maar goed daar gaat dit stukje niet over. Ik heb een echt carnavalsgerecht voor jullie. Niet omdat iedereen het eet met carnaval, maar omdat het de kleuren van de carnavalsvlag bevat EN er bier in zit. Als dat geen goede reden is. Ben je ook op zoek naar een goede bodem voor een heerlijke dag/nacht stappen? Zoek dan niet verder. Mocht je niet gaan stappen, dan is dit gerecht ook zeker de moeite waard.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten (ik gebruik kipfilet, want ik hou niet van botjes)
- 50 milliliter arachideolie of vloeibaar bakproduct
- 2 rode uien in partjes
- 3 paprika’s 1 rode, 1 gele en 1 groene (CARNAVAL!)
- 2 preien in stukken van 3cm
- 250 milliliter kippenbouillon
- 1 flesje witbier
- 100 gram blanke rozijnen
- 100 gram pijnboompitten
- Bindmiddel (maizena, allesbinder, aardappelzetmeel)
Bereiding
Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in hete olie. Schep uit de pan. Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet.
Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm. Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met witte rijst, maar kan ook best met stokbrood.
Makkelijk een dag van tevoren te maken, zodat je op de dagen zelf lekker kunt feesten. Voor degene die gaan. Unne hiële sjoene vastelaovend gewinst.
Alaaf! Mirte
Dit gerecht is geïnspireerd op het gerecht uit Boodschappen.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×