Omring jezelf met positieve mensen


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

IMG_1118Positieve mensen, wat zijn dat? Zijn dat mensen die altijd positief zijn en dus de schijn ophouden of zijn dat mensen die het positieve uit jou halen? Ik denk toch het laatste. Iedere huisje heeft zijn kruisje en het is prima dat je overal het positieve van inziet, maar iedereen heeft wel eens een baaldag, toch? Dat mag, dat is oké. Dat maakt je geen slechter mens. Ik denk dat het nog belangrijker is om oprecht te zijn. Je niet te spiegelen aan een ander, maar jezelf te zijn. Ik merk dat als anderen zichzelf zijn, dat je dat zelf ook durft te doen.

Er zijn altijd mensen in je omgeving die negatief ingesteld zijn. Eerlijk gezegd kan ik daar niet zo goed tegen. Je hebt mensen die je prima kunt negeren, maar er zijn ook mensen die bewust of onbewust manipuleren en die je niet kunt ontlopen. Die je meetrekken in een negatieve spiraal en die je een mening proberen op te leggen die je eigenlijk niet wil. Dat soort mensen zijn niet goed voor je. Als je ze niet kunt ontlopen, wat doe je dan? Ik vind dat moeilijk.

Daarnaast zijn er ook mensen die je altijd een glimlach op je gezicht toveren. Die je kracht geven om het positieve van een situatie in te zien. Mensen die naar je luisteren en die je een gevoel geven dat je belangrijk bent. Die mensen verdienen je aandacht. Die verdienen een knuffel en een erelintje. Zij zijn helden, want ze durven te geven in plaats van te nemen.

Bedankt lieve mensen die ervoor zorgen dat ik me zo goed voel. Dat mag ook wel eens gezegd.

Namasté, Mirte

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

1 Comment on Omring jezelf met positieve mensen


  1. Louise

    14 maart, 2014 at 21:35 (2 jaar ago)

    Helemaal mee eens 🙂 Al moet ik bekennen dat ik een gezonde dosis cynische humor ook heel erg kan waarderen!

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *