Hardlopers groetje


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

PlaatjehardlopenElke renner onder ons zal het wel kennen. Het bewust daaaaaag + knikje. Net zoals motorrijders. Het hoort erbij. Van motorrijders vind ik het stom, je zwaait toch ook niet naar elke autorijder die je tegen komt? Stel je voor, dan ben je wel even bezig. Maar eerlijk gezegd maak ik me wel schuldig aan het hardlopers-groetje.

Als beginneling met mijn rood aangelopen hoofd kwam er een kraai van een stem en een knikje uit. De andere hardloper keek altijd van “arm kind, je ziet het zo, een beginneling”. Ondanks mijn profi-outfit. Het mocht niet baten.

Nu loop ik vrij aardig (al zeg ik het zelf). Al heb ik nog steeds een tomatenkop. Er komt nu een vloeiende goedemorgen of goedemiddag uit, zonder extreem te hijgen. En het leuke is dat ik nu grotere rondjes kan maken. Soms kom je elkaar dan weer een heel eind verder tegen. Dan denkt de ander vast,” zo, dat meisje loopt goed”. Of is dat wat ik wil dat de ander denkt?

Wat maakt het uit wat een ander denkt, vraag je je vast af. Nou niets eigenlijk, maar het is toch leuk. Net zoals er naar je gefloten wordt, ondanks dat je geen 16 meer bent. Al is het door de vuilnisman.

Maar wat houdt dat groetje nou eigenlijk in? Ik zou het moeten weten nu ik onder de gevorderden hoor. Is het compassie met elkaar, je zit in hetzelfde schuitje. Of is het een ‘respect’ knikje. Elke meter is er toch maar een meer, dan de mensen die op de bank blijven zitten. Of is het stiekem een clubje, elite mensen of een bende? Wie zal het zeggen.

Namasté, Mirte

Foto: sportdorp Vlagtwedde

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

4 Comments on Hardlopers groetje


 1. Melissa

  21 maart, 2014 at 19:39 (2 jaar ago)

  Wat leuk om te weten, geen idee dat het bestond! Maar ja, ik ben dan helaas ook geen hardloper. Ik ken alleen de buschauffeur zwaai.

  Beantwoorden


  • Mirte

   22 maart, 2014 at 18:56 (2 jaar ago)

   Haha, wat mag dat dan wezen? Ik zeg, een blogpost waard 😉

   Beantwoorden


 2. Lisa

  21 maart, 2014 at 12:33 (2 jaar ago)

  Haha, ik ben er ook nog steeds niet uit wat het precies is! Ik denk altijd maar dat het iets is in trant van “Heeeey kijk ons twee eens lekker bezig zijn wat zijn wij en bazen”. Tenminste, zo voel ik het altijd 😛

  Beantwoorden


  • Mirte

   22 maart, 2014 at 18:57 (2 jaar ago)

   Laten we het daar maar op houden, Liza 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *