Sluit je ogen – meditatie oefening


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

Meditatie oefeningenIedereen heeft wel eens een rust momentje nodig. Noem het een meditatie oefening, het hoeft maar een naam te hebben. Een moment waarin je alle indrukken even laat passeren. Je aandacht geeft aan je gevoel. Je kunt dat onbewust doen, maar ook heel bewust. De een dwaalt af met zijn gedachten, de ander sluit even zijn ogen. Neem jezelf mee. Mee naar je eigen ik. Niet naar de ik, die anderen je opgelegd hebben. Bewust mediteren voorkomt dat je in een cirkel blijft dwalen. Je hoeft hiervoor geen moeilijke dingen te kunnen, zoals de lotushouding.

Mediteren, hoe moet dat?

Zorg dat je rustig en lekker zit en niet gestoord kunt worden. Sluit je ogen en neem jezelf mee naar al jouw emoties. Door rustig te blijven ademen. Let nergens anders op, alleen je ademhaling. Je komt je eigen emoties tegen. Bekijk ze, zonder te oordelen. Neem ze waar en laat ze los. Neem jezelf mee naar de dingen/ gebeurtenissen die jou van de kaart brengen. Bekijk ze, laat de “wat als….” weg en laat los. Rustig, adem in adem uit. Emoties zijn mooi, maar laat ze niet in de weg staan van je eigen groei. Door telkens te kijken naar wat er langs komt, los te laten en weer terug te keren naar je eigen ademhaling, bereik je rust in je hoofd. Misschien wel een andere kijk op je probleem of op je eigen ik.

Het leven is veel te mooi om in te zitten met zaken waaraan je niks kunt veranderen. Aandacht te besteden aan je gedachten die blijven razen of aan mensen die er niet toe doen. Adem in, adem uit. Als je er klaar voor bent, open je je ogen. Kijk om je heen en zie alle mooie dingen die je hebt of al bereikt hebt. Glimlach, dat alleen al zorgt voor een goed gevoel.

Iedereen kan het

Blijf oefenen. Elk begin is moeilijk. Erger je vooral niet en als je afgedwaald bent, kom terug naar je ademhaling. Neem de tijd. Een mooi gezegde is:

Mediteer elke dag een half uur, tenzij je het druk hebt. Mediteer dan een uur. – (o.b)

Zegt genoeg toch? Neem tijd voor jezelf. Wees lief voor jezelf. En gun jezelf dit moment. Je bent goed bezig. Ik moet bekennen dat ik er ook niet altijd de rust voor heb. Ik doe een meditatie oefening als ik er behoefte aan heb. Vind ik dit erg? Nee, ik heb er vrede mee, het is goed zo. Doe wat voor jou goed voelt, volg je hart.

Namasté, Mirte

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

1 Comment on Sluit je ogen – meditatie oefening


  1. Louise

    24 maart, 2014 at 21:38 (2 jaar ago)

    Goed omschreven. Me-time is heel erg belangrijk inderdaad! 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *