Een fantastisch weekend in Brugge + Brugge hotspots!


11 Flares Twitter 0 Facebook 11 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 11 Flares ×

kaart2Het was fantastisch, een mooie stad met lieve vriendinnen, mooi weer en chocola. Wat willen vrouwen nog meer? Ik zal bij het begin beginnen. Drie vrouwen in alle vroegte op pad. Met TomTom natuurlijk en een hele lading verhalen. Al is achterin zitten niet geslaagd als je wagenziek bent. Maar dat was ook de enige smet op dit verhaal.

We zijn lekker gaan uitwaaien aan zee. Tussen de chique mensen van Knokke. Ondanks de slechte voorspelling hadden we heerlijk weer. Beetje fris, maar uit de wind, in de zon was het genieten. Lekker eten, uitzicht op zee. Mooie verhalen en lieve vriendinnen. Toen de auto weer in…..

Aangekomen in Brugge zijn we naar ons hotel gegaan. Hebben we een bed gekozen en zijn we richting stad vertrokken. Oh, eerst lekker tutten in de badkamer natuurlijk. Haren vlechten, make-up bijwerken en gaan met die banaan.

Heerlijk gegeten bij Poules Moules met een lekker glas ‘Brugse Zot’ en toen op zoek naar De Garre. We moesten de markt over, vreselijk. Ze staan je als toerist gewoon naar binnen te lokken. Tip: het schijnt dat je er als toerist uitziet als je met een kaart loopt, nooit geweten, je bent gewaarschuwd ;). En blijf dus uit de buurt van de markt qua eten en drinken.

Toen we eindelijk De Garre gevonden hadden, ligt in een super smal steegje, bleek het er enorm druk. Gelukkig was er op zolder nog plaats. Ik werd er benauwd van. Zoveel lawaai en warm! Niet normaal. Het heeft niet veel gescheeld of we stonden binnen 5 minuten weer buiten. De tafel naast ons was bezaaid met Duitsers die iets te ver in hun glaasje hadden gekeken. Te herkennen aan hun rode oortjes en hun te harde stemgeluid. Gelukkig haalde mijn vriendin me over en dronken we een biertje. Niet zo lekker als een Garre, maar hé, die was toch te heftig met zijn 11% na een Brugse zot. Dat kan mijn kleine lijf niet aan.

In de Garre kwamen we aan de praat met twee Bruggelingen. Ze markeerden op onze kaart (die overigens een ovaal ‘iets’ was, in plaats van een rechtopstaand ei, detail) waar we zijn moesten. Er werd een banaan op getekend en binnen die banaan moesten we dingen bezoeken. Nou ja, moesten, die waren aan te raden. Dus van de inside Belgen zijn hier de hotspots van Brugge. Bedankt mannen, het was de pijn aan de voeten meer dan waard!

To do in Brugge

Bezoek de godshuizen. Dit zijn prachtige hofjes waar oude mensen wonen. Ze zien eruit als privé terrein, maar de poorten staan altijd open. Boven of naast de poort is een jaartal te vinden, het jaar dat de godshuizen opgericht werden. Totale rust, midden in de stad. Loop binnen en geniet, maar respecteer wel de rust en de mensen die er wonen.

gh2

De barokke kerk, Sint Anna kerk. Is van binnen de mooiste kerk in Brugge (vonden wij). Helaas waren ze aan het restaureren waardoor we alleen maar door het glas konden kijken. We konden dus geen getuige zijn van het bloed van Jesus, dat nu paars zou zijn?! Leek ons de moeite waard om even te checken. Mocht iemand het gezien hebben, laat even een reactie achter bij de comments.

bk

De beroemde Jan van Eyck heeft een eigen plein. Het, jawel, Jan van Eyckplein. Met een heus standbeeld. Op dit plein bevindt zich het smalte huisje van Brugge. Het lijkt wel Amsterdam met die schattige grachtenpanden. Zie je het smalste huisje?

jve

De markt. Mooi om te bezoeken, maar nogmaals blijf bij de restaurants weg! Als toerist maken ze misbruik van je. Je komt geheid met een lege portemonnee buiten.

De Burg, de voormalige vesting in Brugge. Dit plekje hoort tot de oude kern van de stad en is hét plein met 4 verschillende bouwstijlen. Prachtig om te zien.

db db2

De kleinste brug van Brugge. Deze is te vinden achter de OLV kerkhof zuid. Super druk, dus een foto zonder mensen was niet mogelijk. Wel legden we hier onze vriendschap vast.

kb

vrvr2

’t Zand hebben we alleen gezien by night. Is een hele moderne plek, met moderne architectuur. Uitgaan is hier echt voor jongeren. En ook hier moet je niet als toerist eten of drinken.

Nu komt het…..The Chocolate Line. De trots van de Bruggelingen, wat zeg ik, de trots van de Belgen. The Chocolate Line maakt pralines (die dingen schijnen geen bonbons te heten) voor meerdere sterrenrestaurants. Bijvoorbeeld voor Sergio Herman. De vreemdste pralines zijn er te vinden bijv cola, muntsmaak (al lijkt me dat een after eight-je, jammie) en knettervulling. Ken je die nog van vroeger, die knetterijsjes van Timon en Pumpa? Naja, vanalles dus. Is weer eens iets anders dan Hollandse kaas!

tcl

Verder heb je 2 straten (jawel, 2 ;)) waar je kunt shoppen. En vergeet de vismarkt niet. We staken ook nog een kaarsje aan in de OLV kerk. De kerk was ons iets te zwaar op de hand en ook deze kerk werk gerenoveerd. Toch stonden we even stil en hebben we een kaarsje gebrand, ieder om zijn eigen reden.

vm

Dus, genoeg te doen in Brugge! Bezoek alle hotspots. Drink en eet iets bij Cafe Vlissinghe. Dit cafe bestaat al bijna 500 jaar! En geniet van alles wat Brugge te bieden heeft.

De credits van de foto’s gaan naar Iris. Ik was chef kaart met Judith. Dames, bedankt het was een top weekend. Vol goede herinneringen, mooie momenten en een oprechte vriendschap.

kaartLiefs, Mirte

vr3

 

11 Flares Twitter 0 Facebook 11 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 11 Flares ×

4 Comments on Een fantastisch weekend in Brugge + Brugge hotspots!


 1. Louise

  29 maart, 2014 at 08:02 (2 jaar ago)

  Ziet eruit als een heerlijk weekend! Brugge staat ook nog hoog op mijn to-go lijstje 😀

  Beantwoorden


  • Mirte

   29 maart, 2014 at 10:19 (2 jaar ago)

   Dan kun je vast met dit lijstje uit de voeten!

   Beantwoorden


 2. Myrthe

  28 maart, 2014 at 17:33 (2 jaar ago)

  Ik wil naar Brugge!!!!!! Nu! Hihi

  Beantwoorden


  • Mirte

   29 maart, 2014 at 10:19 (2 jaar ago)

   Moeten we wat afspreken, Myrthe!

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *