Basisrecept zelfgemaakt pizzadeeg


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

Basisrecept PizzadeegEen recept dat altijd lukt! Ik ben overtuigd. Uit het oude receptenboek van mijn schoonmoeder heb ik eindelijk het ideale pizzadeeg recept opgeduikeld. Ik gebruik zelf een broodbakmachine, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer je het met de hand maakt, heb je fitness en een lekker bodempje ineen. Handig toch?

Ingrediënten pizzadeeg voor 1 plaatpizza

 • 250 gram bloem
 • 110 ml lauwwarm water
 • 4 gram gedroogde gist (+/- half zakje)
 • 1 theelepel suiker
 • 1 ei
 • 4 gram zout (1/2 theelepel)

Bereiding pizzadeeg broodbakmachine

Strooi de gist en de suiker op de bodem. Voeg de bloem, het water, het ei en het zout toe. Zorg dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist. Deze kan het gist kapot maken. Dit voorkom je door bovenstaande volgorde aan te houden. Zet je bakmachine op de deegstand en laat draaien. Eventueel nog even doorkneden met een beetje bloem en uitrollen tot de gewenste grootte en dikte.

Handmatige bereiding pizzadeeg

Ik maak dit graag op het aanrecht of ander werkblad, maar het kan ook in een kom. Maak een kluitje in het midden van de bloem. Los de gist en de suiker op in het water. Schenk dit mengsel in het kuiltje. Schenk er een scheutje lauwwarm water bij en strooi het zout aan de buitenkant. Niet in het kuiltje! Voeg tijdens het kneden steeds meer water toe. Kneed 10 minuten totdat het niet meer plakt. Laat het deeg 30-45 minuten rusten op een warme plaats. Kneed hierna nog eens goed door op een aanrechtblad bestuift met bloem. Rol het deel uit tot de gewenste grootte en dikte.

Basis saus voor pizza

 • 1 blikje tomatenpuree
 • Zout
 • Peper
 • Tijm
 • Oregano
 • Basilicum
 • Knoflook
 • Ui

Eigenlijk kan de basissaus helemaal naar eigen smaak gemaakt worden. Het is zeer eenvoudig. Open het blikje tomatenpuree en doe deze in een pannetje. Voeg dezelfde hoeveelheid water toe. Kruidt met kruiden die je lekker vind. Als je met een ui en knoflook wil werken, is het belangrijk dat je deze eerst even fruit en dan de tomatenpuree toevoegt.

Beleggen van een pizzabodem

Zoveel smaken zoveel wensen. Wees creatief. Doe erop wat jou lekker lijkt. Hier in huis is de gehaktpizza geliefd. Gehakt, ananas, champignons. paprika, broccoli en kaas natuurlijk. De kaas is eigenlijk een standaard afwerking. Behalve als de gegrilde paprika, geitenkaas en salami in de maak is. Jammie!

Bak je pizza af gedurende 20 minuten op 200 graden.

Laat het jullie smaken!

Mirte

Wist je dat je pizzadeeg gewoon kunt invriezen? Het wordt dan wel een beetje nat. Maar even doorkneden met een beetje bloem en hop, je snelle bodem is klaar voor gebruik.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

1 Comment on Basisrecept zelfgemaakt pizzadeeg


 1. Dina

  7 april, 2014 at 11:18 (2 jaar ago)

  Heerlijk, alles zelf maken. Ik hou daar echt van.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *