Lekker in je vel selfie, of toch niet?


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

Set van 4 op 04-04-14 om 14.52 (compilatie)Selfie, wat een stom woord. Vinden jullie dat nu ook? Het heeft meteen iets eenzaams, lonely….selfie, het klinkt even sneu. Want waarom maak je een selfie? Als je kuddes vrienden had, kunnen die toch een foto maken, of niet? Als je er samen op wil staan natuurlijk niet en ook niet als je alleen thuis of op kantoor een blog zit te schrijven. Is het ook niet iets van deze nieuwe wereld? Je durft tegenwoordig echt geen vreemden meer je toestel in handen te geven. Voor je het weet zijn ze ermee vandoor.

Kortom we moeten wel belachelijk op foto’s staan. Ze zijn veel te dichtbij, waardoor we toch niet zo overkomen als we zelf graag gewild zouden hebben. Meestal staat er ook meteen een stuk arm op, waardoor je zeker weet dat het een selfie is en hij moet 100x opnieuw omdat je nooit tevreden bent. Maar dat komt nu juist door de camera positie. Het licht is niet goed, je hebt een onderkin, je ziet juist die enorme pukkel. Zucht…. selfie’s begin er niet aan.

Toch, bloggers kunnen vaak niet zonder. Bijna allemaal maken we er ons schuldig aan. Je hebt nu eenmaal geen privé fotograaf in huis (dat zou een luxe zijn, hè). Er zitten rechten op foto’s online, waardoor je niet elke afbeelding van internet mag jatten. Je wil toch ook geen gepeperde rekening in je brievenbus? Dus, het wordt er ook allemaal niet makkelijker op gemaakt.

Als van jongs af aan, horen we geknipt, gewassen en geschoren op foto’s te pronken. Hoewel, maatschappelijk gezien mag je nog best besmeurd uitzien op de foto van je eerste fruithapje. Maar daarna dien je je toch wel te gedragen. Dan is het aaaah-koelie-koelie-gehalte er toch wel vanaf.

Gelukkig voor ons bloggers bestaan er camera’s met een zelfontspanner. Dat komt al iets minder gemaakt over. Maar toch, foto’s maken van jezelf blijft een beetje een sneue bedoeling. Maar wat maakt het uit, het wordt gerespecteerd in de maatschappij, want iedereen doet het. Dus laat die camera maar flitsen. Oh, flitsen is trouwens ook niet altijd aan te raden, maar dat terzijde….

Namasté, Mirte

deroosen.nlBron

 

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

1 Comment on Lekker in je vel selfie, of toch niet?


  1. Laura

    13 april, 2014 at 16:55 (2 jaar ago)

    Haha, ik heb geen selfies op mijn blog 🙂 Maar die van jou zijn mooi hoor!

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *