Lef hebben of Schijtluis?


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

mammoetVroeger, toen ik nog wilde haren had, durfde ik alles! Nou ja, bijna alles. Ik sneurde met mijn fietsje plat door de bocht, vloog over de bergjes met mijn rolschaatsen, trok ik belletje een paar straten verder, schreef briefjes met “ik ben op jou” en stopte deze in laatjes van potentiële “vriendjes” (ik was vroeger al een jongensgek), reed midden in de nacht met mijn brommertje een uur in het donker en door het veld naar huis. (Ja, ik maakte een sprong in de tijd ;)). Ik spookte ‘s nachts door de stad, kroop illegaal door de grotten, bbq’de in de mergelgroeve van de ENCI bij de mammoet. Danste in kroegen of mijn leven ervan afhing. Niemand, niemand kon me wat maken.

Nu lijkt het alsof ik niks meer durf. Ik ben een grote schijtluis! Ja eerlijk waar. “Wat als” is mijn standaard gedachtegang. Een jaar geleden maakte me dat gek. Ik durfde niks meer. Ik reed liever geen auto, had het moeilijk op het werk, durfde niet naar een ziekenhuis of op ziekenbezoek, was ik bang voor bepaalde series op tv, in een file staan was een hel en om nog maar te zwijgen van de paniek die daarmee gepaard ging. Gelukkig ben ik daarvan af, maar zoals vroeger?! Nee, zo zal het nooit meer worden. Maar ik denk dat dat ook met de leeftijd te maken heeft. Word je verstandiger of volwassener? Volwassen, gatver, iets wat ik nooooooit wilde worden. Nu ben ik het toch echt, volwassen. Met een kinderlijke twist, vooruit ;).

Ik hoef niet meer in bomen te klimmen, door grotten te struinen en door de holst van de nacht  te spoken. Maar een beetje minder schijterig zou toch wel fijn zijn. Come on, you rock girl! En met deze gedachte sluit ik af.

Namasté, Mirte

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

2 Comments on Lef hebben of Schijtluis?


 1. Myrthe

  10 mei, 2014 at 09:21 (7 maanden ago)

  Ik denk dat wij eens met zn tweetjes weg moeten.. weekendje survivalen in de Ardennen..! We gaan die ik-durf-alles-hormonen eens prikkelen..!

  Beantwoorden


  • Mirte

   10 mei, 2014 at 12:28 (7 maanden ago)

   Haha we zullen een fijn duo zijn ;). Staan we allebei te janken bovenaan en besluiten we dan maar een kop thee te gaan drinken :P.
   Mirte onlangs geplaatst…Lef hebben of Schijtluis?My Profile

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *