Op zoek naar mezelf


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

10527402_691896670884060_7943704587749037844_nEn nu is het genoeg. Op een gegeven moment kom je op een punt waarop je de rem intrapt, om je heen kijkt en even stil staat bij wat je hebt. Ga je nog de juiste kant op? Je kunt wel altijd je TomTom volgen, maar soms is een omweg een betere manier om ergens te komen. Ik ben van mening dat personen niet zonder reden op je pad komen. Toen kwam ik de volgende quote tegen;

Je ontmoet mensen voor een reden. Ofwel ze zijn een zegen ofwel een les. – Rev Run

Zo geschiedde het ook voor mij. Ik weet niet of het een les of een zegen was, het is maar hoe je het bekijkt. Ik ga namelijk op zoek naar mezelf en dat kan niet slecht zijn. Ineens bieden mensen om me heen me handvaten. Ik sta er niet alleen voor. Ik moet echt nodig om me heen kijken en ontdekken wie IK ben en wat Ik wil. Confronterend, ik weet het. Maar ik ben er klaar voor.

Onder de douche laat ik alles van me afstromen. Ik huil vanuit mijn tenen, ik laat alles los. Liedjes worden zo vaak gedraaid, dat ze minder pijn doen en een plekje krijgen. Ik dans door de kamer, voel mijn rug knakken. Ik zing uit volle borst, het kan me niet schelen dat het mega vals is. Het kan me niet schelen dat iemand me ziet. Het is hoe ik dit moment moet beleven. Het is MIJN manier om hiermee om te gaan.

Ik ben een HSP’er, zo dat is eruit. Ik vind mijn voeten lelijk en ik ben trots op mijn borsten. Ik voel me heerlijk met make-up, maar kan ook makkelijk zonder. Ik hou van gek doen en ik ben bang voor ongelukken. Ik wil mezelf leren kennen en wil mezelf niet meer voorbij lopen voor een ander.

Alles heeft een reden, is waar ik kracht uit put. Ik sla mijn boek open en de hoofdpersoon komt een boeddhistische monnik tegen. Deze zegt; ‘Om vrij te zijn hoef je alleen maar los te laten’. Ineens lijkt de hele wereld tegen me te schreeuwen. “Wordt wakker Mirte!”

Ik gaap en rek me uit. Besef me; ‘Het verleden is hoe ik heb geleefd. Het heden is wat ik nu beleef. En de toekomst is waar ik mijn aandacht aan geef”.

Namasté, Mirte

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 0 Flares ×

4 Comments on Op zoek naar mezelf


 1. Lisa

  14 juli, 2014 at 11:21 (5 maanden ago)

  Wat een mooi en eerlijk stukje. Knap dat je het zo kunt beschrijven 🙂 Hopelijk lukt het je om je zo te blijven voelen als je op het einde beschrijft!

  Beantwoorden


 2. Mama

  13 juli, 2014 at 21:29 (5 maanden ago)

  Mooie pijnlijke reflectie die heel confronterend is.
  Een kleine rups die veilig was, ontwaakt, ontpopt en zal verder gaan als een mooie vlinder. Een vlinder moet je niet opsluiten, ze sterven elke dag een beetje. Loslaten en laten leven. Open staan voor nieuwe dingen om je heen zorgen dat ook jij kunt zeggen “CARPE DIEM”
  Loslaten is eng en Panta Rhei is niet de oplossing.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *