Yoga retreat met Clayton Horton


7 Flares Twitter 0 Facebook 7 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 7 Flares ×

Clayton HortonWat een fantastisch weekend! Wat een ontzettend mooie ervaring is er op mijn pad gekomen. Vrijdagochtend impulsief besloten dat ik mee ging doen met een yoga workshop van Clayton Horton. Soms komen er zaken op je pad die je met beide handen aan moet grijpen en dit is er zo een.

I am the light of my soul,

I am bountiful, I am beautiful,

I am bliss. I am, I am.

Vrijdagavond, een avond in het teken van samen chanten. Ooit eens eerder gedaan en ook toen vond ik het al geweldig. Nu was het weer een hele speciale ervaring vol positieve energie. Samen chanten voor vrede, liefde, Krishna en dat iedereen en alles op aarde gelukkig mag zijn. Als deze avond de wereld niet een beetje mooier gemaakt heeft, dan weet ik het ook niet meer.

Clayton is een ontzettend lieve zachtaardige man en heeft een schat van een vrouw. Op zaterdag stond alles in het teken van de ademhaling, de primary serie, het doorspringen en terug springen tijdens Vinyasas en de bandhas en hun belang. Hij legde elke asana en begrippen tot in detail uit. De spieren, de aandachtspunten, de fouten die gemaakt kunnen worden. Wie kan er 10 minuten praten over de Urdhva Hastasana (opwaartse groet)? Juist Clayton, zo fascinerend! Met zoveel passie en liefde voor wat hij doet, maar ook liefde voor jouw als leerling. Met respect voor zijn/haar lichaam, conditie, flexibiliteit en kracht. Tijdens de eerste meditatie schoten mijn gedachten 100.000 kanten op. Deze heb ik telkens los gelaten en terug gekeerd naar mezelf, maar frustrerend was dat wel. Daarna ging het een stuk beter. Samen afsluiten met chanten, begeleid door Clayton met gitaar. Het was een dag vol indrukken, ervaringen en winst.

De zondag was fysiek viel heftiger. Ik geloof dat ik nog nooit zo gezweet heb. Het liep in straaltjes langs me af. Na de ademhalingsoefeningen, chanten en openingsgebed mochten we onze kunsten tonen op de mat. Bij elke houding probeer je je te herinneren wat hij verteld heeft. Elke houding probeer je op de beste manier uit te voeren. Niks vals spelen, ervoor gaan! En telkens als je denkt dat je het goed doet, kan het altijd nog beter. Zo heerlijk om fysiek tot het uiterste te gaan. Zolang door te gaan dat je niet meer logisch kunt denken. Ik kon niet meer, maar had energie voor een heel stadion. De positieve energie die de groep opwekte was indrukwekkend. Na een fantastische Savasana (lijkhouding), waarin Clayton je helemaal in meditatieve toestand sprak was adembenemend. Mijn gedachten waren stil, rustig, helemaal niets. De chants erna kwamen nog harder binnen en konden met nog meer passie door iedereen overgebracht worden.

Een ervaring om nooit meer te vergeten. Bedankt lieve mensen, die ik dit weekend heb mogen leren kennen. Bedankt Clayton en zijn vrouw voor deze fantastische ervaring.

Lokah Samasta Sukhino Bhavantu. May all beings be happy and free.

Namasté, Mirte

7 Flares Twitter 0 Facebook 7 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 7 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *