Het boeddhistische instituut in Huy


1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

foto 21Wat een kleuren, wat een gevoel, wat een rijkdom. Rijkdom in de zin van rust. Zo mooi, zo intensief, echt even tot bezinning komen. Elke zondag is er om 14.00 uur een Nederlands- en Franstalige rondleiding, gegeven door vrijwilligers. De lama’s, de monniken van het Tibetaanse boeddhisme, wonen bij de tempel. Je kunt ze tegenkomen op het terrein en je mag ze al je levensvragen stellen. Weliswaar in het Engels, maar de mogelijkheid is er.

Ze hebben 3 tempels, waarvan 1 hele grote. Er worden ook weekenden georganiseerd, waarin bijvoorbeeld meditatie of  yoga centraal staan. I like! Ga ik zeker een keer doen! De grote tempel is het mooiste, maar de grote boeddha op het grasveld doet er zeker niet vooronder. foto 5

Samen met mijn vriendin genoten we van al het moois dat om ons heen aanwezig was. We waren samen getuige van iets bijzonders. Iets wat geen toeval kan zijn. Er valt nog zoveel te leren over het boeddhisme. Maar het staat me aan. De prins, die alles opgaf wat hij had. Het lijden (dukkha) en er sterker uit komen, het positief ontwikkelen van je geest en proberen een ander gelukkig te maken met jouw positieve kracht. Dat is toch het mooiste dat er is?

Geniet van de foto’s en echt waar, het is een bezoekje waard.

Namasté, Mirte

foto 2foto 11

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 1 Flares ×

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *