Motorrijles!


2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

11133741_857333344340391_231639452286173402_nEigenlijk zou ik nu mijn theorie moeten leren, maar het feit is dat de website eruit ligt. Wat een straf… Nu moet ik even bloggen ;). Allang niks meer gehoord van mij, hè?! Klopt, eigenlijk gewoon omdat er veel gebeurt in mijn leven en ik daardoor te weinig uren in mijn dag heb. Hebben vast meer mensen last van, nietwaar?

Maar goed, wat ik dus wilde vertellen: Ik zit op motorrijles! Jij, op een motor?!?! JA. Volmondig ja. Gewoon, omdat ik het altijd stoer heb gevonden, maar nooit gedurfd heb. Omdat ik nooit die stap heb durven nemen om te beginnen, om talloze redenen. Na lang broeden heb ik besloten een proefles te nemen en ik was verkocht. Wat een machtige machine onder je kont. Wat een gewicht en kracht. Mijn lesmotor weegt 3x zoveel als ik. En toch kan dit kleine meisje erop rijden. Zoveel indrukken, veel moeilijker dan dat ik gedacht had, maar telkens met een dikke smile afstappen. Jaloers op elke motorrijder die nu langs gereden komt, want dat wil ik ook!

Marktplaats afstruinen voor mooie motors, maar eerst slagen. Jawel 3 examens. Theorie, voertuigbeheersing en geheel afrijden. Nog even. Ik mag al zelfstandig rijden op de weg. Nooit gedacht dat ik het zou leren. Na de eerste rijles huilend op het bed, omdat het veel te veel indrukken waren. Teveel handelingen, veel te moeilijk en ik zou het nooit leren. Zie daar, ik mag zelfstandig op de weg rijden.

Zal ik dan ook ooit zo’n motorzwaaier worden? Waarom zwaaien die naar elkaar? Nooit gesnapt, maar wat kan mij het schelen. Ooit ben ik 1 van hen. Ik hou jullie op de hoogte.

Namaste, Mirte

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Email — Filament.io Made with Flare More Info’> 2 Flares ×

4 Comments on Motorrijles!


 1. KTM EXC-F

  25 juli, 2015 at 11:57 (11 maanden ago)

  De historische oorsprong is een beetje wazig, maar een leuk verhaal gaat de ronde over gewapende ridders te paard die met dezelfde uitrusting elkaar onderweg tegenkwamen. Ze openden hun vizier zodat ze hun identiteit onthulden. Als deze ridders niet gewapend rondreden en ze elkaar kruisten, staken ze hun hand op als een groetgebaar bij wijze van herkenbaarheid. Deze ‘riddergroet’ werd ook toegepast door de eerste motorrijders -die toen nog heel zeldzaam waren- elkaar tegenkwamen. Het was dan een teken van samenhorigheid en wellicht speelde ook mee dat de eerste motorrijders meestal excentrieke rijkelui waren die hun elitair tintje wilden uitstallen.

  Leuke blog zeg & succes volgende week !
  Ik laat een kaarsje voor je branden.

  Tot horens,

  Anonieme rijder (heel ironisch hoor haha)

  Beantwoorden


  • Mirte

   25 juli, 2015 at 13:08 (11 maanden ago)

   Goh wat een leuk verhaal! Nooit geweten. Nou, ik hoop je volgende week een “riddergroet” te mogen geven. Zo anoniem ben je niet, aangezien dat ik het type motor ken en je een vriendje van mij moet zijn ;). Anders zou je niet weten dat ik volgende week op moet.
   Dus hou dat vizier maar dicht ;). Laat dat kaarsje maar branden, lief dat je aan me denkt.

   Groet terug, xxx (al zegt je naam me niks, oeps :D)

   Beantwoorden


 2. Myrthe

  19 april, 2015 at 22:18 (1 jaar ago)

  you go girl!!!! Super gaaf!

  Beantwoorden


 3. Carlijn

  19 april, 2015 at 12:17 (1 jaar ago)

  Wat stoer! Nog even geduld en dan kun je ook gaan zwaaien 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *