Voorbereiding


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

yadk_contessa1Op non-actief gezet. Absoluut niet wat ik had gehoopt en hoe ik mijn toekomst zag. Het heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat ik alleen op vakantie ga. Iets dat ik graag van mijn lijstje wil strepen. Een ander voordeel is dat ik verplicht aan mezelf moet werken. En dat doe ik. Ik heb inmiddels mijn puzzelstukjes. Rationeel heb ik het plaatje compleet. Ik weet waar ik “fout” zat en ik weet wat ik moet doen om die fout niet nog eens te maken. Ernaar handelen is een stuk moeilijker. Want mijn hoofd kan het wel weten, maar mijn emoties zorgen dat ik in oude gewoontes terug val. Daarom ben ik heel hard aan de slag met mezelf. Want ik wil dit niet meer in een relatie, nooit meer. Ik wil eindelijk van mezelf houden en de ander niet claimen in de hoop liefde te krijgen die ik bij mezelf tekort kom. Met torenhoge verwachtingen, die de ander nooit kan waarmaken. Het spijt me, ik zie het nu pas…

Terwijl ik een vakantie boek naar Italië, besluit ik met de motor te gaan. Alleen, want dat is waar ik nu het meeste behoefte aan heb. Laat me maar klooien, laat me maar groeien. De eerste stappen zijn gezet, mijn motor is verlaagd en heeft een beurt gehad. Hij is klaar voor een paar duizend kilometer. Tassen zijn gekocht en het emotioneel voorbereiden is begonnen. Ik sta op momenten doodsangsten uit en vraag me af wat ik aan het doen ben. Maar het is de motor en ik…. ongepland en we kijken wel waar we uitkomen. Als we maar binnen een week in Italië zijn, waar ik mag genieten van de rust. Laat me mezelf maar ontmoeten. Laat me maar huilen, laat me maar gaan. Ik heb het nodig en ik ben er klaar voor.

Het geeft me kracht om dingen alleen te doen. Om me niet afhankelijk op te stellen. Om voor mezelf te zorgen en de onzekere en claimerige kant in mezelf te sussen. Ik ben een volwassen vrouw. Ik kan het best wel en ik hoef mezelf niet te bewijzen. Laat het maar gaan zoals het is. De negatieve kant aan het verhaal is dat ik hem mis, elke dag. Nog steeds… Maar ik kom er wel.

Namasté, Mirte

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *