Teach me how to dance with you…


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

5a8c31a50a3e73e87aae7dc2225ad654Hoe meer ik van mezelf ontdek, hoe meer ik de mensen om me heen kwets. Ik kan niet meer dan eerlijk zijn. Ik kan niet meer dan proberen mezelf te zijn. Mijn hoofd is een chaos, ik maak er een puinhoop van. Het paard bevestigt dat ik prima in mijn gevoel kan zitten in plaats van in mijn hoofd. Voorzichtig pas ik het toe in mijn leven. Het voelt niet altijd veilig, het voelt onwennig. En als ik het dan echt even niet meer trek, dan ben ik niet lief.

Het kind in me schreeuwt, vertrouw het niet. Het is jaloers en fluistert zachtjes, blijf uit de buurt. Het loopt toch weer weg. En de onzekerheid slaat toe. Als dan eindelijk de volwassen vrouw in mij het weer over genomen heeft, dan besef ik dat dit niet klopt. Zij kan weer de stukken bij elkaar vegen. Proberen te redden wat er te redden valt.

En als ik dan dans en me durf te geven. Dan vlieg ik tot boven de sterren en kom ik neer op een nieuw pad. In de schaduw van de maan, kijk ik voorzichtig, heel voorzichtig wie er met me mee loopt en wie blijft staan. Wie weet, is er ooit een man die het aandurft.

Namasté, Mirte

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

1 Comment on Teach me how to dance with you…


 1. Leon

  26 mei, 2016 at 05:50 (2 jaar ago)

  Mooi geschreven Mirte.

  Doet mij denken aan de volgende quote van John Lennon:

  Being hones may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones.

  Groetjes,
  Leon

  Beantwoorden

Leave a Reply


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *