Oudjaarsdag


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

Laat ik de situatie even omschrijven. Met een glaasje wijn op de bank, onder een dekentje en de top 2000 op de achtergrond. Op mijn gezicht zit nog een herstellend gezichtsmasker, waardoor ik op Casper het spookje lijk. Ondertussen maakt de muziek me sentimenteel. Speciaal dat liedjes zoveel emoties kunnen oproepen. “Ik heb je lief” van Paul de Leeuw, nr 396, “Fast car” van Tracy CHapman, nummer 208, “Telegraph road” van de Dire straits, nummer 53 maar ook nog altijd de nummer 1…. Bohemian Rapsody van Queen.

“Hey jude”, nummer 39, brengt me terug in de schoolbankjes, waar Bert, de leraar ons dit liedje leert. Terwijl Claudia de Brey met “mag ik dan bij jou” me weer laat voelen hoe kwetsbaar ik ben en hoe belangrijk het is om vrienden om je heen te hebben. Terwijl ik “Brabant” uit volle borst meezing, wordt ik vreemd aangekeken, omdat mijn liefde niks begrijpt van het Hollandse sentiment.

Mooie herinneringen, die ik never nooit meer wil afgeven. Ik mis deze scherven van geluk. Ze geven me een glimlach en dankbaarheid dat ik ze heb mogen meemaken. Nu ga ik over enkele uurtjes 2017 in, met een kanjer naast me. Maar vooral met mezelf, want wat heb ik veel mogen leren. Elke harde les heeft me sterker gemaakt. Perfect worden zal ik nooit, net zoals perfecte liefde niet bestaat. Je moet zelf van iedere dag een feestje maken.

Lieve vrienden, familie, geliefden, oud geliefden en mensen die er helaas niet meer zijn. Ik wens jullie een fantastisch, maar vooral liefdevol 2017 toe. Ik denk aan jullie. xx

(Bron afbeelding: yellowhouse.nl)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email — Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *